Åreknuder - varicer

Aleris-Hamlet tilbyder den skånsomme skumbehandling af åreknuder eller operation for åreknuder.

Åreknuder (varicer) er udvidede, slyngede, synlige og følelige blodårer i underhuden på lår og underben. Hvis blodårerne / venerne har en diameter større end 4 mm, er der tale om åreknuder.

Hvorfor opstår åreknuder?

Åreknuder opstår, fordi de såkaldte veneklapper (returårerne, der leder blodet tilbage til hjertet) ikke fungerer rigtigt. Veneklapperne findes i de lange blodkar, som fører blodet tilbage fra benene, og deres funktion er at hindre tilbageløb af blodet således, at trykket nederst på benet ikke bliver for højt.

10 - 15 % af alle mænd og 15 - 20 % af alle kvinder får åreknuder med tiden. Der skønnes at være omkring 750.000 danskere med åreknuder, og der foretages godt 10.000 operationer for åreknuder om året i Danmark.

Åreknuder er ofte arvelige men ikke "farlige". De giver ikke farlige blodpropper eller andre alvorlige sygdomme.

Symptomer på åreknuder

Symptomerne kan være kosmetiske, ømhed, tyngde, kramper, hævelse og kløe, der kan medvirke til beskadigelse af huden. Dette kan medføre blødning og årebetændelse.

Hos nogle kan åreknuder fremkalde træthed, tyngdefornemmelse, hævelser, ømhed, uro og kramper. Hos 2 - 5% kommer der komplikationer med hudforandringer, som kan udvikle sig til skinnebenssår. Åreknuder kan også give betydelige kosmetiske gener.

Hvis dine åreknuder ikke behandles, bliver de oftest værre med årene. Vi anbefaler behandling, hvis der er:

  • Hudforandringer
  • Sårdannelse
  • Megen uro eller kramper i benene
  • Væsentlige kosmetiske gener

Fjernelse af åreknuder

Alle behandlinger for åreknuder går ud på at fjerne eller ødelægge de dårligt fungerende blodårer. Der findes mange andre velfungerende vener i benet, så de syge vener kan undværes.

På Aleris-Hamlet kan du få fjernet åreknuder ved den nye skumbehandling eller ved en operation for åreknuder. Du bliver undersøgt og behandlet af erfaren specialist, der er ekspert i karkirurgi. Undersøgelse og behandling foregår efter de bedste og mest moderne metoder. Vi står gerne til rådighed for en uforpligtigende vurdering af behandlingsmulighederne for dine åreknuder, også selv om du måtte være undersøgt andetsteds.

Til toppen af siden