Velkommen til Stræderne

Stræderne på Bakkebo Plejecenter

I hovedbygningen finder man Stræderne. Der er tre stræder i alt, der udgår fra hjertet af hovedbygningen.

Alle boligerne på stræderne er 2-rums boliger på 52 m2, hvorfor det er muligt som ægtepar at blive visiteret til en bolig. Hver bolig har egen gadedør og en lille have.

Boligerne er indrettet med et åbent køkken, stue og udgang til terasse, soveværelse samt et stort badeværelse.

Det enkelte menneske

I Aleris omsorg er den enkelte beboer omdrejningspunktet for alt hvad vi foretager os. Beboerens selvbestemmelse prioriteres højt og derfor bestemmer man som beboer i Stræderne også selv, hvornår man vil stå op, hvilket tøj man vil have på, hvad man ønsker at spise, hvad man ønsker at foretage sig i løbet af dagen og hvornår man ønsker at gå i seng om aftenen.

Cafeliv

Cafeen i hjertet af Bakkebo er samlingsstedet for beboerne i Stræderne. Derudover er der rig mulighed for at nyde kaffe og samvær i en af de mange hyggelige små kroge, der er i Stræderne.

Madglæde

I Aleris Omsorg er der et stort fokus på mad og madglæde. Vi arbejder kontinuerligt med nye tiltag, som kan bidrage til at løfte det gode madoplevelse for beboerne i Stræderne. Hos Aleris lægger vi altid stor vægt på det sociale og opfordrer til, at måltiderne indtages i cafeen. Det er dog den enkelte beboer der bestemmer, så muligheden for at indtage måltiderne i egen bolig er tilstede.

Et aktivt liv

I løbet af dagen foregår forskellige aktiviteter i dagcenter og  træning. Den enkelte beboer støttes altid i at huske aftaler og følges til de forskellige aktiviteter, hvis der er behov.

Vi markerer altid fødselsdage, årstider og højtider ved, at gøre noget særligt ud af maden, borddækningen og aktiviteterne. 

Frivillige er guld værd

Bakkebo har et nært samarbejde med et korps af frivillige, der lægger et stort arbejde i berige beboernes liv. Det sker både gennem ture ud af huset, fællesarrangementer med sang og musik og forskellige andre tilbud målrettet målgruppen. 

Pårørende er en vigtig ressource

Vi prioriterer et tæt samarbejde med beboernes pårørende. Vi tager de pårørende med på råd og inviterer til en deltagelse i det daglige liv på plejecentret. 

Til toppen af siden