Hverdagen på Skovsminde

Skovsminde er bygget op efter leve-bomiljø princippet. Dette skaber overskuelighed og trygge rammer for beboerne, hvor de foruden deres egen bolig, kan nyde hinandens selskab i de fælles opholds- og spisestuer.

Det enkelte menneske

I Aleris omsorg er den enkelte beboer omdrejningspunktet for alt hvad vi foretager os. Beboerens selvbestemmelse prioriteres højt og derfor bestemmer man som beboer på Skovsminde også selv, hvornår man vil stå op, hvilket tøj man vil have på, hvad man ønsker at spise, hvad man ønsker at foretage sig i løbet af dagen og hvornår man ønsker at gå i seng om aftenen.

Leve-bomiljø

De små bogrupper med mellem 9-12 beboere fungerer som selvstændige enheder og giver gode muligheder for at skabe atmosfære med hjemlig hygge, nærvær og meningsfulde stunder. 

Madglæde

I Aleris Omsorg er der et stort fokus på mad og madglæde. Vi arbejder kontinuerligt med nye tiltag, som kan bidrage til at løfte det gode madoplevelse for beboerne på Skovsminde. Som beboer inddrages man i planlægningen af måltiderne og opfordres til at deltage i hverdagsopgaverne omkring måltiderne eksempelvis omkring borddækning, tage af bordet og folde servietter.

Hos Aleris lægger vi altid stor vægt på det sociale og opfordrer til, at måltiderne indtages i den fælles spisestue. Det er dog den enkelte beboer der bestemmer, så muligheden for at indtage måltiderne i egen bolig er tilstede.

Et aktivt liv

I løbet af dagen foregår både store og små aktiviteter. I bogruppen i form af højtlæsning af dagens avis, høre musik eller sludre med medbeboere og medarbejdere. Udenfor bogruppen tilbydes aktiviteter i dagcenter og  træning. Den enkelte beboere støttes altid i at huske aftaler udenfor bogruppen og følges til de forskellige aktiviteter, hvis der er behov.

Vi markerer altid fødselsdage, årstider og højtider ved, at gøre noget særligt ud af maden, borddækningen og aktiviteterne. 

Frivillige er guld værd

Skovsminde har et nært samarbejde med et korps af frivillige, der lægger et stort arbejde i berige beboernes liv. Det sker både gennem ture ud af huset, fællesarrangementer med sang og musik og forskellige andre tilbud målrettet målgruppen. 

Pårørende er en vigtig ressource

Vi prioriterer et tæt samarbejde med beboernes pårørende. Vi tager de pårørende med på råd og inviterer til en deltagelse i det daglige liv på plejecentret. 

Til toppen af siden