Hiort Lorenzen Plejecenter

Aleris Omsorg driver plejecenter i Sønderjylland.

Hiort Lorenzen Centret er beliggende i den nordlige del af Haderslev by. Det er et moderne plejecenter, som blev taget i brug i 1998. Hiort Lorenzen Centret består af en boligdel og en centerdel. Der er 58 boliger, der er bygget i 2 etager. Der er elevator flere steder i bygningen.

I centerdelen er der café, køkken, dagcenter, aktivitetslokaler og distriktskontor. Der er også indrettet et lille skærmet miljø i 2 tidl. lejl. Dette kaldes Havestuen og er et ekstra tilbud til beboere, der har behov for det.

Udendørsarealerne er indrettet med bl.a. små terrasser og stier, og på en solskinsdag er haven en spadseretur værd. I 2009 indviede vi den nyanlagte Sansehave med planter, lys og bænke. Den skaber rammen om mange gode timer for alle.

Centret er med stier forbundet til både Hiort Lorenzens Vej og Clausens Vej. Der er gode parkeringsforhold tæt på alle dele af centret. Der er desuden busstoppested lige uden for centret.

Boligerne, der alle er klassificerede som plejeboliger, er ejet af boligselskabet Domea og beboerne lejer sig ind. Det betyder, at lejligheden er beboerens egen bolig og på samme vilkår som i andre, almennyttige boliger.

Til toppen af siden