Hverdagen på Christians Have

På Christians Have bor beboerne i mindre boenheder, som bl.a. gør det muligt at tilberede måltiderne i hvert bomiljø tæt på beboerne.

Det enkelte menneske er unikt

I Aleris omsorg er den enkelte beboer omdrejningspunktet for alt hvad vi foretager os. Beboerens selvbestemmelse prioriteres højt og derfor bestemmer man som beboer på Christians Have også selv, hvornår man vil stå op, hvilket tøj man vil have på, hvad man ønsker at spise, hvad man ønsker at foretage sig i løbet af dagen og hvornår man ønsker at gå i seng om aftenen.

Leve-bomiljø

De små bogrupper fungerer som selvstændige enheder og giver gode muligheder for at skabe atmosfære med hjemlig hygge, nærvær og meningsfulde stunder. 

Madglæde

I Aleris Omsorg er der et stort fokus på mad og madglæde. Vi arbejder kontinuerligt med nye tiltag, som kan bidrage til at løfte det gode madoplevelse for beboerne på Christians Have. Som beboer inddrages man i planlægningen af måltiderne og opfordres til at deltage i hverdagsopgaverne omkring måltiderne eksempelvis omkring borddækning, tage af bordet og folde servietter.

Hos Aleris lægger vi altid stor vægt på det sociale og opfordrer til, at måltiderne indtages i den fælles spisestue. Det er dog den enkelte beboer der bestemmer, så muligheden for at indtage måltiderne i egen bolig er tilstede.

Et aktivt liv

I løbet af dagen foregår både store og små aktiviteter. Det kan være i form af højtlæsning af dagens avis, høre musik eller sludre med medbeboere og medarbejdere. 

Vi markerer altid fødselsdage, årstider og højtider ved, at gøre noget særligt ud af maden, borddækningen og aktiviteterne. 

Frivillige er guld værd

Christians Have har et nært samarbejde med et korps af frivillige, der lægger et stort arbejde i berige beboernes liv. Det sker både gennem ture ud af huset, fællesarrangementer med sang og musik og forskellige andre tilbud målrettet målgruppen. 

Pårørende er en vigtig ressource

Vi prioriterer et tæt samarbejde med beboernes pårørende. Vi tager de pårørende med på råd og inviterer til en deltagelse i det daglige liv på plejecentret. 

Til toppen af siden