Vejen fra idé til handling er kort

Sygeplejerske Anne Marie Christensen

Anne Marie Christensen er intensivsygeplejerske på sengeafsnittet på Aleris-Hamlet Aarhus.

Hvad er din baggrund?

Jeg er uddannnet intensiv sygeplejerske og har været sygeplejerske i 24 år, hvoraf de 18 år har været på intensiv- og opvågningsafdelingen på Skejby Sygehus. Jeg kom til Aleris-Hamlet i 2008.

Hvad laver du på Aleris-Hamlet?

Jeg arbejder på sengeafdelingen, hvor jeg ikke kun beskæftiger mig med intensiv overvågning, men har hele patientforløbet både før og efter operationen. Det giver en helhed og god kontakt til patienter og pårørende. 

Hvordan kom du til at arbejde på Aleris-Hamlet?

Jeg kendte til hospitalet gennem venner og familie. Jeg startede som timelønnet for at snuse til miljøet, men blev hurtigt  så glad for arbejdsopgaverne, effektiviteten og det gode arbejdsmiljø, at jeg blev ansat på fuld tid.

Hvorfor ville du gerne arbejde på Aleris-Hamlet?

Det tiltalte mig, at det var et mindre sted med kort vej fra bund til top. De korte processer passer godt til min personlighed og mit temperament, idet det giver mig mulighed for at få indflydelse på hverdagen.

Hvad er det mest motiverende ved at arbejde på Aleris-Hamlet?

Vi har ofte mulighed for at tilrettelægge gode og effektive patientforløb, som gør patienterne glade. Fremfor kun at have intensiv overvågning, nyder jeg nu at have hele patientkontakten under indlæggelsen. Jeg har tid til at se hele mennesket og gøre lidt ekstra for den enkelte patient. Derudover oplever vi en stor positiv respons fra patienterne over vores lyse og imødekommende lokaler, der er med til at fordre et godt arbejdsmiljø.

Selv om vi er en del af en stor koncern, oplever jeg en høj grad af nærhed ift. hospitalsledelsen. Jeg føler, at jeg har indflydelse og kan sætte mit personlige præg på hverdagenIdentificerer vi et problem, bliver der lyttet til os og taget aktion.

Hvad er du mest stolt over ved Aleris?

Jeg er stolt over, at vi er akkrediteret. Det er en blåstempling, som betyder, at vi er et rigtig hospital, som arbejder ud fra de samme kvalitetsmål som de store offentlige hospitaler. 

Hvad laver du i din fritid?

Jeg cykler og passer mit hus og min have. Derudover nyder jeg kulturelle oplevelser gerne i selskab med venner og familie.

Til toppen af siden