Vi hjælper Røde Kors med at få danskerne til at lære førstehjælp

Hurtig førstehjælp kan betyde forskellen på liv og død. Sammen med Røde Kors hylder vi hverdagens helte, når vi kårer Årets Førstehjælper

Ville du kunne redde damen, som pludselig falder om på gaden med hjertestop lige foran dig på vej hjem fra arbejde? Det spørgsmål bør alle danskere stille sig selv. Hvis svaret er nej, håber vi, at du vil tilmelde dig et førstehjælpeskursus. Det er kort fortalt målet for Aleris-Hamlets samarbejde med Røde Kors.

Førstehjælp redder liv

På Aleris-Hamlet ved vi om nogen, hvor stor betydning førstehjælp har. På vores hospitaler møder vi hvert år mange patienter, som er i risikozonen for at få brug for livreddende førstehjælp. Førstehjælp er derfor vigtigt at kunne, og vi støtter op om Røde Kors' indsats for at få flere danskere til at lære førstehjælp. Vi hjælper Røde Kors ved bl.a. at oplyse de tusinde patienter og pårørende, som hvert år besøger vores hospitaler.

Hver fjerde dansker kan ikke yde livreddende førstehjælp

Førstehjælp redder liv. Det ved vi, men alligevel er hver fjerde dansker på nuværende tidspunkt ikke i stand til at yde livreddende førstehjælp. Statistikerne viser, at vi i Danmark er langt bagefter de andre nordiske lande, når det kommer til den genoplivende førstehjælp. "En del af forklaringen kan være, at folk i Norge og Sverige oplever et større behov for at kunne førstehjælp pga. de store afstande mellem deres sygehuse", forklarer anæstesioverlæge Morten Jenstrup.

Hvert minut tæller

I Danmark lever vi i en falsk tryghed om, at der ikke er langt til det nærmeste sygehus, hvis uheldet er ude. Men hvert minut tæller, når en person falder om med hjertestop. Chancen for at overleve falder med 10 % for hvert minut, der ikke bliver givet livreddende førstehjælp.

Årets førstehjælper

Røde Kors' indsats bygger op til eventen Årets Førstehjælper, hvor de kårer en af hverdagens helte. Årets Førstehjælper modtager en pris på 10.000 kroner, som i år doneres af Aleris-Hamlet Hospitaler. Prisen gives til en privat person, der har reddet liv ved at bruge førstehjælp. Aleris-Hamlets adm. direktør Nis Alstrup sidder i dommerpanelet, der udvælger Årets førstehjælper 2013. 

Mød de nominerede kandidater

Sonja Svendsen »  

Facts om førstehjælp

  • 3.500 mennesker i Danmark rammes hvert år af hjertestop uden for landets hospitaler
  •  For hvert minut der går, fra en person får hjertestop, falder overlevelseschancerne med 10 %, hvis der ikke ydes livreddende førstehjælp
  • I langt de fleste tilfælde vil der gå mere end 5 min., inden ambulancen kommer og uden for byerne helt op til 25 minutter
  • Førstehjælp skal ikke kun ydes ved hjertestop – hvert år kommer 20.000 personer til skade i trafikken
  • Hver fjerde dansker er på nuværende tidspunkt ikke i stand til at yde livreddende førstehjælp
Til toppen af siden