OL i den rette omsorgsånd

Der var kamp til stregen på Bakkebo Omsorgscenter i Gilleleje og Skovsminde Pleje- og Omsorgscenter i Græsted, da de begge dannede ramme om et mini-OL for beboerne.

Atleterne deltog i de seks discipliner i balance, rollator-race, ærteposekast, ringspil, dåsekast og slå søm i bræt, hvilket nok kunne nok give sved på panden. 

Bakkebo OL 2013

Beboerne havde længe set frem til begivenheden og deltog i alle discipliner med oprejst pande. Nogle med lidt hjælp fra personalet eller en pårørende. Også mange af de lokale og venner deltog ved legene, der blev opfattet som et trygt og spændende arrangement. "Det er meningen i stigende grad at inkludere lokalsamfundet, så beboerne ikke føler, de står udenfor", fortæller Dariush Mombaini, der er aktivitetskoordinator for Aleris Omsorg. Mange frivillige har deres gang på vores omsorgs- og plejecentre, og de er en helt uundværlig hjælp, der medvirker til en god stemning overalt på centret.

Skovsminde OL 2013

Der var jubelråb og glæde, når det gik godt og skuffelse at spore, når det gik knap så godt, for udfordringerne var store - også for de pårørende, som også fik lov til at deltage.

Alt imens der blev dystet på kryds og tværs, gik guitaristen Ole rundt og sang og spillede populære og kendte sange, som beboerne kunne nynne med på.

Administrerende direktør i Aleris Omsorg Geir Lægreid var kommet fra Oslo for at deltage i arrangementet og nød den store glæde og al den energi, der strømmer ud af et sådant arrangement. "Jeg er så imponeret over alle de frivillige hænder, der lægger så meget arbejde i at skabe stjernestunder for vores beboere", siger Geir Lægreid.

Der var også travlhed bag grillen, hvor der blev fremtryllet grillstegt kyllingebryst, frankfurtere og diverse tilbehør af kartoffelsalat, salat og brød til de sultne deltagere.

Til toppen af siden