Aleris-Hamlet får endnu en professor i staben

Dr. med. Olav Istre er tiltrådt som adjungeret professor i gynækologisk kirurgi ved Klinisk Institut på Syddansk Universitet

D. 5. februar holdt dr. med. Olav Istre sin indtrædelsesforelæsning som adjungeret professor i minimal invasiv gynækologisk kirurgi ved Syddansk Universitet.

I sit virke som speciallæge i gynækologi har Olav Istre været blandt pionererne herhjemme inden for brugen af kikkertoperationer. Igennem tre år har han, før han kom til Aleris-Hamlet, arbejdet med minimal invasiv gynækologi på Harvard Medical School i Boston, og sammen med kollegaen Henrik Springborg fra Aleris-Hamlet Hospitaler har han bragt den såkaldte LESS-metode til Danmark. En teknik, der gør det muligt at udføre gynækologiske kikkertoperationer gennem bare ét lille hul i navlen. 

Professorer bidrager til forskning og uddannelse

Som nyudnævnt professor skal Olav som pioner i kikkertkirurgi udbrede sin forskning, resultater og teknikker til de offentlige sygehuse.

Det er forholdsvis ualmindeligt, at professorer er tilknyttet et privathospital. Alligevel er det lykkedes Aleris-Hamlet at tiltrække to af slagsen.”Vi ønsker at være et fuldgyldigt sygehus, som på alle måder kan bidrage til behandlingen og sundhedsudviklingen i Danmark. Det kan vi bl.a. ved at varetage forskningsopgaver indenfor de områder, hvor vi er stærke. Men i særdeleshed også ved at leve op til nogle uddannelsesmæssige forpligtelser,” siger lægefagligdirektør ved Aleris-Hamlet, Bent Wulff Jakobsen.”Det gør vi både ved at have læger i uddannelsesforløb i ortopædien,men også ved at have forskere ansat, der bidrager til udvikling og uddannelse inden for deres specialer,” uddyber han.

Til toppen af siden