Danskerne er vilde med sundhedsforsikringer

Sundhedsforsikringer

En ny analyse fra tænketanken CEPOS viser, at andelen af sundhedsforsikrede i Danmark nu er over 50 % og knap 10 gange større end i Sverige.

2,9 mio. danskere havde således en privat sundhedsforsikring i 2012, svarende til 52 % af befolkningen, mens kun 5,5 % af svenskerne og 6,6 %.

På Aleris-Hamlet mærker vi, at flere danskere har tegnet sundhedsforsikringer enten privat eller gennem deres arbejde. Fordelen ved en sundhedsforsikring er, at man kommer hurtigt igennem et behandlingsforløb og tilbage til en normal hverdag igen. Hvis uheldet er ude, dækker forsikringerne en hurtig diagnosticering og behandling.   

CEPOS analyse tyder på, at danskerne i stigende grad vælger private sundhedsbehandlinger som supplement til de offentlige sundhedstilbud. ”Dette gavner ikke blot den enkelte dansker, men aflaster også de offentlige finanser ved at lette presset på sundhedssektoren.

Dvs. at når en person vælger at benytte sin privatfinansierede forsikring til behandling på et privathospital frem for at trække på de offentlige sundhedstilbud, nedbringes ventelisterne, og køen bliver kortere for de øvrige patienter”, siger chefkonsulent Mia Amalie Holstein, CEPOS.

Læs hele nyheden på CEPOS' hjemmeside

Læs hvordan du benytter din sundhedsforsikring 

Til toppen af siden