Størst tilfredshed med privathospitaler

Intet mindre end 99 % af de patienter, der sidste år var indlagt på Aleris-Hamlet via det udvidede frie sygehusvalg, var tilfredse med opholdet.

Patienttilfredsheden er høj blandt patienter behandlet på Aleris-Hamlet Hospitaler. Det viser en ny, uvildig undersøgelse af patienternes oplevelser hos såvel de offentlige som de private hospitaler i hele landet.

Blandt de patienter, der i 2013 blev indlagt på Aleris-Hamlet via det udvidede frie valg eller gennem regionernes udbudsaftaler med private, svarede hele 78 %, at de var ”virkelig godt" tilfredse med oplevelsen og 21 %, at de var "godt" tilfredse. For patienter indlagt på et offentligt hospital svarede kun hhv. 40 % og 38 % det samme.

Tillid til behandlingen på Aleris-Hamlet

"På Aleris-Hamlet glæder vi os over, at hele 99 % af vores indlagte patienter og 98% af vores ambulante patienter vurderer det samlede indtryk til "virkelig godt" eller "godt" i LUP 2013", siger lægefaglig direktør Bent Wulff Jakobsen.

"Samtidig kan vi se, at alle vores indlagte patienter svarer ja til, at de har tillid til, at de har fået den rette lægelige behandling", fortsætter Bent Wulff Jakobsen. Det tilsvarende tal for de ambulante patienter på Aleris-Hamlet er 97 %.

Når det gælder de pårørende, finder 97 % af vores indlagte patienter og 94 % af vores ambulante patienter, at involvering af de pårørende var passende.

Konkurrencedygtige på både pris og kvalitet

Det er anden gang, der gennemføres en LUP-undersøgelse på privathospitalerne, og undersøgelsen dækker patientoplevelser på en lang række områder, alt fra hvordan patienterne føler sig modtaget, over den mundtlige information de modtager, til hvor mange der oplever fejl.

”Privathospitalerne er konkurrencedygtige med prisen – men heldigvis også på kvalitet og patienttilfredshed. Det bekræfter årets undersøgelse af patienttilfredsheden endnu engang", siger adm. direktør Nis Alstrup.

”Vi er meget tilfredse med resultatet. Tallene viser, at regionerne ikke skal være bekymrede for at udvide samarbejdet med privathospitalerne. Regionerne kan spare penge uden at gå på kompromis med kvaliteten", slutter adm. direktør Nis Alstrup.

Læs mere om patienttilfredshed på Aleris-Hamlet

Til toppen af siden