Svimmelheden forsvandt med et trylleslag

Anne Larsens svimmelhed forsvandt efter 1 behandling hos Svimmelhedsklinikken

Anne Larsen var svimmel, da hun ankom til Aleris-Hamlet Hospitaler, men gik symptomfri derfra.

Anne Larsen døjede gennem flere måneder med umotiverede anfald af svimmelhed.

– Hver gang jeg drejede hovedet lidt for hurtigt eller lænede nakken tilbage for at drikke, blev jeg svimmel, men det værste var næsten nætterne, hvor jeg ofte vågnede flere gange og var svimmel, fordi jeg havde vendt mig i sengen. Det var utrolig ubehageligt, og den afbrudte nattesøvn gjorde mig træt og uoplagt, forklarer Anne.

Anne gik til sin egen læge, som efter grundig undersøgelsefortsat var i vildrede. Han foreslog, at Anne tog til en ørelæge for at se, om det kunne kaste lys over problemet. Det viste sig at være en rigtig god beslutning. Anne valgte at bruge sin sundhedsforsikring, som hun har gennemarbejdet,og kom ind til dr. med. Søren Vesterhauge på Aleris-Hamlets Svimmelhedsklinik.

En hurtig diagnose

Søren Vesterhauge kunne med få spørgsmål spore sig indpå, at Anne sandsynligvis led af ørestenssygdom.

– Jeg tænkte bare,den er god med dig. Nu har jeg fået en masse
undersøgelser,og så kan du bare lige ryste en diagnose udaf ærmet, men han havde jo ret, griner Anne.

– Ørestenssygdom er ofte nemt at diagnosticere, men selvom symptomerne peger entydigt i retning af ørestenssygdom,skal patienter på Aleris-Hamlet altid gennemgå en fuld svimmelhedsundersøgelse for at sikre, at der ikke er andre årsager til svimmelheden, forklarer Søren Vesterhauge.

Kureret samme dag

Behandlingen for ørestenssygdom er imidlertid let og lykkes i næsten alle tilfælde. Bioanalytiker Pernille Mikines udførte en såkaldt ”Epleys manøvre”, hvor kalkkrystallerne vha. tyngdekraften føres tilbage til det rum, hvor de kom fra. Her opløses de inden for 24 timer.

– Det var jo den rene heksekunst, siger en glad Anne.

Efter behandlingen kunne jeg rejse mig og gå derfra udenat være svimmel. Jeg var super lettet over, at det ikke varnoget alvorligt.Det eneste minus er, at ørestenssygdom kankomme igen, men nu ved jeg jo, hvad det er, og at det letkan behandles, slutter Anne.

Til toppen af siden