Årets førstehjælper er kåret!

Henrik Schellerup modtager prisen som Årets førstehjælper

Røde Kors og Aleris-Hamlet Hospitaler uddelte i dag prisen som Årets førstehjælper. Vinderen blev Henrik Schellerup

3 af hverdagens helte, Henrik Schellerup, Jesper Dalgaard og  Ida Gydesen var nomineret som Årets førstehjælper for deres flotte indsats, da de alle har givet livreddende førstehjælp til en person, som fik hjertestop. Henrik Schellerup endte med at blive kåret som Årets førstehjælper og modtog en gavecheck på kr. 10.000,- fra Aleris-Hamlet Hospitaler. Henrik var nomineret som Årets førstehjælper fordi han, uden at tøve, påbegyndte livreddende førstehjælp på sin holdkommerat, Kurt Schmidt, som pludseligt faldt om med hjertestop under en fodboldkamp sidste sommer.

Bedømmer situationen helt korrekt

Henrik tøver ikke med at tilkalde hjælp, påbegynde hjertemasage og give kunstigt åndedræt, da han ser at Kurt bliver blå i ansigtet. Henrik, som har været idræts- og biologilærer igennem 30 år er tryg ved at påbegynde førstehjælp og netop trygheden ved at påbegynde førstehjælpen er essentiel. Henrik er heller ikke i tvivl om, at han havde haft kræfter til at fortsætte med hjertemassagen i længere tid end de 9 minutter det tog en anden spiller at hente hjertestarteren: "Jeg kunne være blevet ved" har Henrik udtalt til Røde Kors. 

Vågnede i ambulancen

Ambulancen ankommer kort tid efter hjertestarteren er taget i brug og i ambulancen vågner Kurt. Kurt har i dag fået indopereret en pacemaker, men er ellers sluppet fra sit hjertestop uden mén. 

Et stort tillykke til Henrik Schellerup og tak for indsatsen!

Til toppen af siden