Aleris-Hamlet skal uddanne speciallæger for Region Midt

Lægefaglig dialog Aleris-Hamlet

En ny aftale betyder, at Aleris-Hamlet udover at behandle urinvejskirurgiske patienter for Region Midtjylland også skal deltage i uddannelse af speciallæger.

I de kommende to år bliver en række urinvejskirurgiske patienter, som har søgt offentlig lægehjælp i Region Midtjylland, tilbudt behandling på Aleris-Hamlet Hospitaler. 

Det særlige i den nye aftale mellem Aleris-Hamlet Hospitaler og Region Midtjylland er ambitionerne om at samarbejde om uddannelse og videndeling. 

Første aftale om uddannelse

- Det er første gang, Region Midtjylland har indgået en aftale med et privathospital, hvor forskning og uddannelse er en del af aftalen. Traditionelt har privathospitaler ikke brugt mange kræfter på at medvirke til, at vi får uddannet det sundhedsfaglige personale, som både private og offentlige hospitaler har brug for. Men her giver vi i fællesskab lægeuddannelsen et løft og viser, at den både foregår på private og offentlige hospitaler, siger Ole Thomsen, koncerndirektør i Region Midtjylland.

Uddannelse på privathospitaler er i alles interesse

Lægefaglig direktør for Aleris-Hamlet Bent Wulff Jakobsen bakker op:

- Uddannelsesdelen i denne aftale er i alles interesse. Både private og offentlige hospitaler har interesse i, at speciallægerne får en varieret uddannelse med erfaring i det urologiske område. Aleris-Hamlet har allerede gode erfaringer med uddannelse af ortopædkirurgiske speciallæger, og vi glæder os til med denne aftale at støtte op om den urologiske speciallægeuddannelse, siger Bent Wulff Jakobsen.

Aftalen mellem Aleris-Hamlet Hospitaler og Region Midtjylland løber i to år. Udover uddannelse åbner aftalen også for, at patienter behandlet på Aleris-Hamlet Hospitaler, kan indgå i offentlige forskningsprojekter.

Til toppen af siden