Aleris på Folkemødet 15

Folkemøde 15

Stemningen var god, selvom debatterne var hede på Folkemødet.

De politiske tovtrækkerier fik pulsen til at stige, så det var heldigt, at Aleris-Hamlet hospitaler var på pletten og kunne tilbyde sundhedstjek til alle.

Sundhedstjek hittede på havnen i Allinge 

Over 100 sundhedstjek blev gennemført i teltet, hvor sygeplejersker målte fedtprocenter, blodtryk, taljemål og spurgte ind til livstil, erhverv og politisk overbevisning. Resultaterne var ganske tankevækkende, selvom undersøgelsen naturligvis kun var en sjov gimmick, der skulle lægge op til debat.

Rød blok hev sundhedssejren hjem 

Rød bloks deltagere var de mest overvægtige, mens blå bloks deltagere havde det højeste blodtryk. Undersøgelsen viste også andre sjove tendenser. For eksempel at de studerende havde det bedste syn på egen sundhed og journalister det dårligste. Journalisterne var de mest stressede, men kunne så glæde sig over, at de i det mindste er dem, som spiser flest grøntsager.

Samlet var det den røde bloks deltagere, der kunne pryde sig med titlen af at være den sundeste blok på Folkemødet, selvom resultatet var tæt. Rød blok vandt med en total sundhedsscore på 75 mod blå bloks 74 – målt på en skala fra 0-100, hvor 100 er topsund og 0 er en død røget sild. Vi overrakte diplom til Jeppe Kofod på Brandstationen i Allinge, hvor Socialdemokraterne holdt til.

Sundhed til debat       

Aleris-Hamlet stod bag fire af de godt 3000 arrangementer, som blev afholdt på Folkemødet. Temaerne for vores debatter var: Bedre patientforløb, Telemedicin, Madglæde til ældre, som blev afholdt sammen med Meyers Madhus og Danskernes sundhed. I videoen kan du se små klip fra debatterne og høre, hvad paneldeltagere havde af holdninger til emnerne. 

Tak til alle der besøgte vores telt i Allinge og på gensyn.

Til toppen af siden