Behandling af patienter med MRSA

Patienter med MRSA har samme krav på sundhedsydelser som alle andre. Vi opfylder naturligvis Sundhedsstyrelsens retningslinjer på området, og bærer af MRSA bakterien kan og vil blive behandlet på Aleris-Hamlet.

Langt de fleste patienter, der er bærere af MRSA-bakterien vil være helt raske. De har bakterien - typisk i næsen og på huden, men vil ikke mærke noget til den. Når en sådan patient henvender sig til et af vores hospitaler for at få en given behandling, følger vi blot Sundhedsstyrelsens retningslinjer for MRSA-patienter; herunder anmeldelse til Statens Seruminstitut. Sådan er praksis både på de offentlige og private hospitaler.

”Aleris-Hamlet overholder naturligvis Sundhedsstyrelsens retningslinjer på området, når vi tager imod patienter, som er enten MRSA bærer eller smittet. Det er ganske få patienter, der rent faktisk har MRSA-infektion i sår, og derfor kræver egentlig isolation, og derfor oplever vi heller ikke, at det i hverdagen er et område, som volder problemer for hverken patienter eller personale,” siger lægefaglig direktør i Aleris Danmark, Bent Wulff Jakobsen.  Landmænd, som måtte være bærer af MRSA bakterien, kan og vil derfor blive behandlet på Aleris-Hamlet Hospitaler.

Patienterne skal være trygge

Patienterne har et særligt ansvar for at fortælle personalet om en eventuel MRSA-smitte. Derfor skal de behandles yderst professionelt og have oplevelsen af, at de kan være ærlige om eventuelle smittefarer fra fx MRSA, da det kan være til skade for andre patienter og personale.

Til toppen af siden