Jimmi Nørregren er Årets Førstehjælper 2014

Årets førstehjælper 2014

Vinderen af titlen Årets Førstehjælper 2014 og 10.000 kr. doneret af Aleris-Hamlet Hospitaler blev Jimmi Nørregren

Da den 45-årige pædagogmedhjælper Jimmi Nørregren fra Østerbro udøvede førstehjælp på 4-årige Mads Jakobsen, reddede han Mads' liv. Mads får en gulerod galt i halsen og kan ikke trække vejret. Jimmi reagerer ved resolut at vende bunden i vejret på Mads og slår ham i ryggen. Da Mads begynder at græde ved Jimmi, at luftvejene igen er frie.

Prisen blev tildelt med følgende begrundelse

"Prisen Årets Førstehjælper gives til en person, som stod i en situation, som de fleste frygter - nemlig at et andet menneskes liv afhænger af netop vores indsats. Denne gang var det en gulerod i halsen på et barn. En situation, som kunne have fået fatale følger for Mads og hans familie. Men Jimmis hurtige indgriben og hans førstehjælps indsats gør, at ulykken ikke udvikler sig yderligere. Jimmis hurtige indsats betyder at Mads stadig kan lege med sine kammerater i børnehaven i Lynge." siger Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors. 

"Jeg gjorde bare mit arbejde, men er naturligvis glad for at være blevet tildelt prisen" sagde Jimmi Nørregren efter prisoverrækkelsen.

Se video fra dagen her

De andre nominerede til Årets Førstehjælper var:

26-årige Thomas Devantier fra Vejle, der gav 71-årige Mogens Simonsen førstehjælp og stød med hjertestarter, da han faldt om med hjertestop foran Netto i juni sidste år.

31-årige Anne Fangel og 45-årige Peter Horslund fra Holmegaard, der gav førstehjælp til 62-årige Peter Halkjær, da han fik hjertestop i trafikken i maj sidste år.

Peter Mygind sætter fokus på førstehjælp

Da Peter Mygind i februar får symptomer på en blodprop i benet tager han afsted mod Akutmodtagelsen på Gentofte Hospital. Kun 20 meter før Peter når Akutmodtagelsen sortner det for øjnene og Peter falder om. Det næste han husker, er at læge Mads Wissenberg råber hans navn. Mads kom tilfældigvis forbi på cykel i det øjeblik Peter faldt om og ydede straks førstehjælp.

”Jeg kalder Mads min engel. Det var meningen, at han skulle forbi og hjælpe mig. Mads reddede mit liv, fordi han turde gribe ind. Det er det, det hele handler om,” siger Peter Mygind til Ditte Nørgaard Goor, Røde Kors.

Hver fjerde dansker kan ikke yde livreddende førstehjælp

Førstehjælp redder liv. Det ved vi, men alligevel er hver fjerde dansker på nuværende tidspunkt ikke i stand til at yde livreddende førstehjælp. Statistikerne viser, at vi i Danmark er langt bagefter de andre nordiske lande, når det kommer til den genoplivende førstehjælp. "En del af forklaringen kan være, at folk i Norge og Sverige oplever et større behov for at kunne førstehjælp pga. de store afstande mellem deres sygehuse", forklarer anæstesioverlæge Morten Jenstrup.

73,3 % af alle tilfælde, hvor førstehjælp er påkrævet, sker i hjemmet, mens 26,3 % sker i det offentlige rum. Kan du yde førstehjælp eller trænger du til at blive opdateret på feltet, afholder Røde Kors kurser i nærheden af dig. Læs mere her.

Til toppen af siden