Aleris-Hamlet åbner ny Høreklinik i Aarhus

Aleris-Hamlet Hospitaler har netop åbnet en ny Høreklinik på Brendstrupgårdsvej i Skejby, hvor der er mulighed for at få et gratis høretjek samt professionel hjælp til valg af nyt høreapparat.

Nu får aarhusianere med dårlig hørelse muligheden for at komme til at høre fuglene kvidre igen. Aleris-Hamlet Hospitaler, der er Danmarks største private aktør på sundhedsområdet, har netop åbnet en Høreklinik på hospitalets adresse på Brendstupgårdsvej i Skejby, hvor det er gratis at få tjekket hørelsen.

Hospitalsdirektør Michael Gram Kirkegaard mener, at det er oplagt, at Aleris-Hamlet åbner en Høreklinik i Aarhus:

"Vi har gode erfaringer og resultater fra vores Høreklinik i København og har haft forespørgsler fra flere af de mange patienter, som besøger vores to hospitaler i Aarhus. Samtidig har vi haft muligheden for at tilknytte dygtigt og erfarent personale indenfor området, så vi kan tilbyde kunderne en kompetent og individuel rådgivning".

Ifølge Iben Møgelvang, der er klinikansvarlig på den nye Aarhus-klinik, er det primært folk med behov for høreapparater, der vil komme på klinikken, men det kan også lade sig gøre at få mere specielle behov dækket. Det kan være industrihøreværn eller høreværn mod en snorkende samlever. "Vi kan lidt af hvert, men den primære opgave er at hjælpe mennesker, hvis hørelse naturligt er blevet dårligere med alderen. Til forskel fra andre steder kan vi især hjælpe med, at oplevelsen med høreapparater bliver så god og værdifuld som muligt. Vi vil nemlig ikke acceptere, at apparaterne kommer til at ligge i skuffen, fordi vejledningen ikke har været god nok", pointerer hun.

Vigtigt med en god hørelse

Ud over en række åbenlyse fordele ved en god hørelse er der også en række mindre åbenlyse, som er mindst lige så vigtige. For det første er der ifølge Iben Møgelvang en række sociale sammenhænge, hvor en dårlig hørelse og et dårligt høreapparat hæmmer personen, men flere anerkendte studier har også påvist en sammenhæng mellem dårlig hørelse og en række alvorlige sygdomme som demens og diabetes.

"Vi bruger jo ørerne til at opfange lyde, men det er i hjernen, at de bliver til de lyde, vi hører. Hvis ørerne ikke fungerer optimalt, kan det betyde, at områder i hjernen ikke bliver stimuleret, og det kan blandt andet give demens", fortæller eksperten.

Henvisning er ikke nødvendig

I modsætning til hvad mange tror, kan det være en fordel at besøge en privat klinik, da de på grund af det offentlige tilskud kan levere høreapparater gratis som i et offentligt tilbud – bare meget hurtigere.

"Det er ikke nødvendigt med en henvisning fra en ørelæge for at få en gratis, uforpligtende høreprøve hos os. Hvis der er behov for høreapparat, hjælper vi med at søge om tilskud. Vi har høreapparater fra 0 kroner, hvis man er tilskudsberettiget. Egenbetalingen begynder først, hvis man skal have en løsning, der går ud over den, som de offentlige sygehuse tilbyder", forklarer Iben Møgelvang. Desuden har man mulighed for at få refunderet noget af egenbetalingen fra Sygesikringen "Danmark" samt via sit helbredskort.

Til toppen af siden