Aleris-Hamlet vært for kursus i smertebehandling

Aleris-Hamlet vært for kursus i smertebehandling

Onsdag d. 12.10.2016 deltog 120 personer i et kursus om smertebehandling af operationspatienter arrangeret af Aleris-Hamlet.

En effektiv smertebehandling er en af forudsætningerne for et optimalt forløb ved operationer. På Aleris-Hamlets hospitaler opereres et stort antal patienter hvert år, og vi har en stor erfaring på smertebehandlingsområdet. Målet med kurset var at give deltagerne indsigt i de mekanismer, der fører til smerter efter operation, samt at opnå viden om de nyeste metoder til at lindre sådanne smerter.

Professor Ismail Gögenur indledte med et foredrag om nogle af de centrale fysiologiske mekanismer, der er med til at skabe smerter. Herefter fulgte tre foredrag om nogle af de vigtigste medicinske præparater, som anvendes til smertelindring. Foredragsholderne var anæstesilæge Susanne Janum, professor i farmakologi Lona Louring Christrup og anæstesilæge Troels Haxholdt Lunn.

Herefter fulgte et indlæg om behandling af patienter med kroniske smerter, som undergår operation ved anæstesilæge Carsten Tollund fra Aleris-Hamlet i Søborg. Kurset blev afsluttet med en paneldiskussion, hvor deltagerne kunne diskutere spørgsmål med foredragsholderne.

Kurset var en stor succes. Der blev fremlagt mange spændende pointer og den afsluttende diskussion var god. Halvdelen af deltagerne var læger og sygeplejersker fra Aleris-Hamlet og halvdelen var personale ansat i det offentlige hospitalsvæsen.

Vi er glade for at medvirke til faglig uddannelse og erfaringsudveksling og vi ser frem til at arrangere flere spændende kurser i fremtiden.

Overlæge Morten Jenstrup
Overlæge Carsten Tollund

Til toppen af siden