Årets førstehjælper er kåret

Røde Kors og Aleris-Hamlet Hospitaler uddelte i dag prisen som Årets førstehjælper. Vinderen blev Thea Rasmussen.

3 af hverdagens helte, Thea Rasmussen, Anders Heidtmann og Christian Lyngholm Christiansen var nomineret som Årets førstehjælper for deres flotte indsats, da de alle har givet livreddende førstehjælp til en person, som fik hjertestop.

Thea Rasmussen endte med at blive kåret som Årets førstehjælper og modtog en gavecheck på kr. 10.000,- fra Aleris-Hamlet Hospitaler. Thea var nomineret som Årets førstehjælper fordi hun, uden at tøve, påbegyndte livreddende førstehjælp på sin mor, Camilla, som efter et bistik bliver bevidstløs og får svært ved at trække vejret.

Bedømmer situationen helt korrekt

Thea som har lært førstehjælp i forbindelse med sin uddanelse, tøver ikke med at ringe til 112, påbegynde hjertemasage og give kunstigt åndedræt da Camilla bliver bevidstløs og har vejrtrækningsproblemer.

Theas hurtige indgriben og resolutte førstehjælpsindsats, hvor hun formår at give hjertemassage til sin egen mor, er en helt fantastisk indsats, der har betydet, at Camilla overlever og kan stå her i dag.

Et stort tillykke til Thea Rasmussen og tak for indsatsen!

Førstehjælpsprisen til en arbejdsplads

Røde kors uddeler en pris til en arbejdsplads, der har gjort en ekstra stor indsats omkring at etablere førstehjælpsinitiativer på arbejdspladsen. De tre nominerede var ISG - Intern Service Gladsaxe, Børnehuset Rosenkilden og Jørgen Friis Poulsen.  

Virksomheden, der endte med at blive kåret til prisen, var Børnehuset Rosenkilden. Børnehuset Rosenkilden anerkendes for at have oprettet et flot førstehjælpskoncept med obligatorisk førstehjælp for alle medarbejdere, med obligatorisk genopfriskning hvert eneste år og opsætning af en hjertestarter. De anerkendes også for at have opretholdt det flotte koncept gennem 9 år.


Samtidig gennemfører børnehaven også førstehjælpsundervisning af de ældste børnehavebørn, og dette initiativ betyder, at børnene får førstehjælpskundskaber ind "med modermælken", og med sådan en tidlig læring får børnene et helt naturligt forhold til det at gribe ind og hjælpe andre mennesker – dette er meget prisværdigt.

Et stort tillykke til Børnehuset Rosenkilden og tak for indsatsen!

årets-førstehjælper-erhverv-2016

Til toppen af siden