Aleris køber Arena Helseinnovasjon (Caretech AS) – velfærdsteknologi integreres i tjenesterne

Oslo, 7. marts 2016: Aleris Omsorg AS har 15. februar købt aktiemajoriteten (51 %) i e-care selskabet Caretech AS.

caretech

Caretech's hovedprodukt er velfærdsteknologiplatformen AALT Portalen™ (Ambient Assisted Living Technology), som markedsføres gennem datterselskabet Arena Helseinnovasjon. AALT Portalen™ forener forskellige velfærdsteknologiske løsninger for patienter, brugere og personale, for hjemmetjenesten, omsorgsboliger og sygehjem. Aleris har i dag tjenester i hele sundheds- og omsorgskæden.


- Vi har længe været interesseret i, at få en samarbejdspartner indenfor sundhed og omsorg. At kombinere Aleris' kapacitet, erfaring og kompetence inden sundhed og omsorg, med Arena Helseinnovasjons teknologividen giver en unik mulighed til, at sammen udvikle produkter og tjenester omkring brugerne. Succesen i anvendelse af velfærdsteknologi, er en kombination af organisationsændring og langsigtede partnere som satser. Med Aleris får vi nu en stor ejer i sektoren, som kan tilføre kompetence og kapacitet til, at kunne få tjenesterne ud til kommunerne i en helt anden skala, siger styreleder i Caretech AS Kirsti Kierulf.


Velfærdsteknologien har indtil nu udviklet sig i høj fart, uden at udviklingen for omsorgstjenesterne har fuldt samme tempo. Samarbejdet mellem Aleris og Arena Helseinnovasjon giver mulighed for at indføre og udvikle velfærdsteknologi som en integreret del af sundhed- og omsorgstjenestene. Fremtidens omsorgsbehov og forventet mangel på personel tilsiger også, at teknologi skal tages i brug, i langt større grad end i dag, for at løse opgaven med færre ressourcer. Det skaber et behov for nye og mere fleksible tjenester, og nye og innovative samarbejdsformer.


- Hospital, hjemmetjenester, omsorgsboliger, tryghedsalarmer, teknologiske hjælpemidler og andre ressourcer skal støtte op om og udfylde hinanden. Aleris ønsker at bidrage til nye, innovative løsninger for norske kommuner, og til livskvalitet for brugerne. Arena Helseinnovasjon bliver et vigtig bindeled for, at knytte Aleris' sundhed- og omsorgstjenester endnu tættere sammen og bliver en vigtig del af vores satsning indenfor velfærdsteknologi. Vi ser frem mod spændende muligheder for tjenesteinnovation sammen med Arena Helseinnovasjon, siger Direktør for Omsorgstjenester i Aleris Omsorg Norge, Geir Lægreid.

Om Arena Helseinnovasjon (Caretech AS)

Arena Helseinnovasjons velfærdsteknologiske løsninger inkluderer blandt andet digitalt tilsyn, tryghedsalarmer, tryg medicinering, tryg spadseretur, epilepsivarsling, enuresis-varsling og diabeteskontrol. Arena Helseinnovasjon har udviklet AALT Portalen™ (Ambient Assisted Living Technology); en samlet løsning på omsorgsfeltet og som inkluderer et bredt udvalg af tekniske og funktionelle enkeltløsninger, samt digitale værktøj relevant for sundhedstjenester og ældreomsorg specielt. AALT Portalen™ er udviklet i tæt samarbejde med brugerrepræsentanter, professionelle tjenesteleverandører, Akademia og Norske myndigheder. Portalen har i dag over 20 installationer i Norge og Sverige.

http://arenahelseinnovasjon.no

Caretech AS er et norsk selskab, og er ikke associeret med det svenske selskab CareTech AB som i 2015 ble købt af Doro Care.

Om Aleris Omsorg AS

Aleris Omsorg AS er en af Norges største private omsorgsaktører, og har været med til at bidrage til udvikling af tjenester i hele kæden af omsorgstjenester i 15 år, i tæt samarbejde med det offentlige. Aleris har i dag 11 sygehjem/omsorgsboliger for kommunerne Oslo, Asker, Bergen, Stavanger og Austevoll. Aleris tilbyder hjemmetjenester for ni bydeler i Oslo, og tryghedsalarmtjeneste i fem bydeler, sammen med Telenor på opdrag fra Oslo kommune. Aleris Omsorg AS indgår sammen med Aleris Ungplan & BOI AS i division Aleris Omsorg Norge, som driver virksomhed indenfor Barnevern, Psykisk omsorg, Brukerstyrt personlig assistanse (BPA) og Omsorgstjenester.

www.aleris.no

 

Mer information, kontakt:

Geir Lægreid
Direktør Omsorgstjenester
Aleris Omsorg Norge
Telefon +47 952 00 475
geir.lagreid@aleris.no
www.aleris.no


Kirsti Kierulf
Styreleder Caretech AS
Telefon +47 971 91 128
http://arenahelseinnovasjon.no

Til toppen af siden