Sophie Løhde besøgte Solgården

Ældreminister Sophie Løhde var inviteret til Plejecenter Solgården i Jammerbugt Kommune for at høre en god historie, og det fik hun.

Festsalen var proppet til bristepunktet, da ældreminister Sophie Løhde onsdag eftermiddag trådte ind på Plejecentret Solgården i Fjerritslev. Både personale, beboere og frivillige havde set frem til denne særlige dag, som alene oprandt, fordi en særlig ihærdig mand havde gjort sit ypperste for at hidkalde ministerens opmærksomhed. Bent Christiansen, formand for bruger- og pårørenderådet på plejecentret, havde personligt skrevet til ministeren for at invitere hende. Og til hans overraskelse blev det et ja fra Sophie Løhde.
 
Solgården er for nylig blevet udliciteret til det private firma Aleris Omsorg - og selvom der var en vis skepsis ved overdragelsen, har udliciteringen af plejecentret vist sig at være en positiv oplevelse for alle, fortæller Bent Christiansen, der brændte for at fortælle den gode historie.
 
Ved et af de festdækkede borde sad Christa Nørgaard, Ruth Agersgaard og Karen-Margrethe Toxværd. Og selvom de tre kvinder er forskellige, er de enige om, at Solgården er blevet et godt nyt hjem for dem hver især. - Jeg var også ude at se på et plejehjem i Nørresundby. Men der havde de ingen blomster, så jeg valgte Solgården, fortæller Ruth Agersgaard, der lige som de andre ved bordet ikke har mærket en forskel mellem kommunen og Aleris Omsorg.
 
Mens de ældre ikke mærker den store forandring, har bruger- og pårørenderådet en anden oplevelse. - Der er ikke så mange led, man skal igennem, påpeger Bent Christiansen, formand for bruger- og pårørenderådet, der oplever, at beslutninger hurtigere bliver truffet end i det kommunale system - alle sammen erfaringer som han bragte videre til ministeren.
 
Det gode samarbejde med Aleris er værd at markere, mener Bent Christiansen, der er glad for at personalet har lavere fravær. Og så er samarbejdet med de mere end 30 frivillige på plejecentret så stærkt som før. - Jeg undlader aldrig en mulighed for at rose de frivillige, siger Bent Christiansen, der mener, at de er fødeskummet på lagkagen.  

Til toppen af siden