Speciallæge Morten Friis flytter ind med ny TRV-svimmelhedsstol

Speciallæge Morten Friis flytter ind med ny TRV-svimmelhedsstol

Aleris-Hamlets Svimmelhedsklinik i Søborg har investeret i en TRV-svimmelhedsstol, som er den mest effektive behandling af øresten.

Aleris-Hamlets Svimmelhedsklinik i Søborg er den første private klinik i Danmark, hvor man kan tilbyde behandling af øresten i den meget efterspurgte TRV-svimmelhedsstol.

Morten Friis har gennem de sidste 10 år subspecialiseret sig i svimmelhed ved Rigshospitalets Svimmelhedsklinik, som var den første klinik i landet, der introducerede den nye undersøgelses- og behandlingsstol. Morten Friis har i denne sammenhæng skrevet Ph.D. om svimmelhed og er en af de få læger i Danmark, som kan behandle med TRV-svimmelhedsstolen.

Med samme tekniske set-up som på Rigshospitalets Svimmelhedsklinik, kan Aleris-Hamlet tilbyde hurtig udredning og behandling af alle typer svimmelhed. Morten Friis kommer til at arbejde tæt sammen med vestibulær assistent Pernille Mikines omkring de fysiologiske undersøgelser af balanceorganerne.

Behandling af løse øresten med TRV-svimmelhedsstol
20 % af de svimle patienter lider af løse øresten (BPPV). Øresten er små krystaller, der har løsrevet sig i det indre øre og forvildet sig ind i en af de tre væskefyldte buegange, hvor de forstyrrer vores balanceorgan. Det giver enten pludselig svimmelhed i forbindelse med hovedbevægelser, fx når man vender sig i sengen, drejer hovedet, bukker sig ned eller mere langvarig søsygelignende svimmelhed. Øresten kan kureres meget enkelt. Fx anvendes i dag som standard den såkaldte Epley-manøvre til behandling af øresten i den bagerste buegang, hvor patientens hoved drejes i et bestemt bevægelsesmønster.

Med Aleris-Hamlets nye svimmelhedsstol kan vi gennemføre både Epley-manøvren og andre behandlingsmanøvrer bedre.

Sådan fungerer TRV-svimmelhedsstolen
Patienten sidder fastspændt i svimmelhedsstolen, mens den langsomt roterer rundt, bagover og sidelæns. Vha. et par briller med indbygget kamera kan lægerne på en skærm aflæse øjets reaktion på stolens bevægelse og ud fra dette udlede, hvilken buegang ørestenene sidder i. På den måde er det muligt at få ørestenene til at trille tilbage i det indre øre, hvor de kommer fra, så de ikke forstyrrer balancenerven. Turen skal ofte kun udføres 1-2 gange, og så er patienten rask.

Til toppen af siden