60 kg lettere og ekstra overskud i hverdagen

60 kg lettere og ekstra overskud i hverdagen

Simone tog en afgørende beslutning for 1 ½ år siden. Hun ville ned i vægt, og kontaktede klinisk diætist Charlotte Tønnes Jensen for at få hjælp til at komme i gang. Med et vægttab på 60 kg har hun næsten nået sit endelige mål.

Struktur, løbende diætistvejledning og masser af stædighed har givet helt fantastiske resultater. Da Simone startede hos Klinisk diætist og cand.scient i klinisk ernæring, Charlotte Tønnes Jensen, som arbejder Aleris-Hamlet Ringsted, var målet i første omgang at tabe 55 kg svarende til en vægt på 80 kg. Dette mål blev nået allerede efter 15 måneder, og Simone var opsat på at fortsætte med at tabe i vægt.

De små delmål og sejre er vigtige
Charlotte lavede sammen med Simone en kost- og motionsplan med fokus på daglig fysisk aktivitet. Planen blev løbende revideret gennem forløbet med mål og delmål, så livsstilsændringerne og vægttabet var til at overskue. På den måde har Simone oplevet nye sejre gennem hele forløbet, og ændringerne i hverdagen er nu blevet til nye vaner.

"Den nye kostplan og den planlagte fysiske aktivitet har sikret Simone et vægttab på 60 kg over et forløb på 1½ år. Hendes muskelmasse er på grund af den flotte motionsindsats fortsat høj, og hun har tabt mere end 42 kg fedtmasse, hvilket er et sundt vægttab", forklarer klinisk diætist Charlotte.

Nøglen til et varigt vægttab
At få reguleret hverdagskosten, så energiindtaget matcher energiforbruget er nøglen til et varigt vægttab, og daglig fysisk aktiv hverdag med regelmæssig motion er med til at fastholde vægttabet.

Simone har været meget fysisk aktiv gennem hele forløbet også selvom det indimellem har været hårdt. "Den løbende støtte fra klinisk diætist og samarbejdet med familien og venner været en stor hjælp. Det er supervigtigt at lave aftaler omkring træning, det motiverer til at komme afsted og gør det hele mere sjovt", fortæller Simone.

"Diætistforløbet har været en positiv oplevelse, idet jeg har fået redskaber til at påvirke min hverdag positivt. Det har krævet, at jeg har skullet være standhaftig, ændre vaner og ikke mindst have fokus på at fastholde de nye vaner", siger Simone.

"Det afgørende er, at Simone nu kan spise alt - men med måde – og at hun fremadrettet fortsætter med at være fysisk aktiv i hverdagen. Et stort plus for Simone er, at hun ikke har været på kur, og at den måde hun har spist på under vægttabet, også kan benyttes bagefter. Det er de varige livsstilsændringer der virker på sigt", slutter Charlotte.

Til toppen af siden