Ablation i fuld bedøvelse – effektivt og øget komfort for patienten

Ablation i fuld bedøvelse – effektivt og øget komfort for patienten

Aleris-Hamlet København tilbyder nu, som et af få hospitaler i Danmark, ablation i fuld bedøvelse mod atrieflimren og andre forstyrrelser i hjerterytmen.

Vi har sat hjertespecialist René Worck i stævne for at tale om det nyeste indenfor ablationer. Rene Worck står i spidsen for specialet på Aleris-Hamlet København, hvor der nu er udført ablationer på mere end 100 patienter, og patienttilgangen er i vækst. Dette skyldes ikke mindst, at Aleris-Hamlet har investeret i udstyr, som gør det muligt at tilbyde ablationer i fuld bedøvelse i stedet for – som hidtil – i vågen tilstand suppleret med afslappende og smertestillende medicin.

 "Vi oplever en betydelig efterspørgsel efter ablation i fuld bedøvelse, da det for mange kan være forbundet med ubehagat være vågen under indgrebet", siger René Worck. 

Vi har valgt denne løsning af tre vigtige grunde:

  • Dels fordi videnskabelige studier peger på, at behandlingen kan gennemføres hurtigere, mere præcist og effektivt under fuld bedøvelse, hvor patienten ligger helt stille med en rolig og ensartet vejrtrækning
  • Dels er det påvist, at indgreb udført i fuld bedøvelse giver bedre resultater med færre tilbagefald over tid sammenlignet med resultaterne af ablation under let søvn
  • Derudover har vi registreret, at indgrebet samlet set bliver en bedre oplevelse for patienten, der intet mærker og opleverunder selve indgrebet og derfor også har det bedre efter behandlingen

Øget sikkerhed og præcision
"Med det nyindkøbte udstyr foretages indgrebet under temperaturmåling
i spiserøret, som er nabo til hjertet. Dette øger præcisionen, idet kirurgen hele tiden kan holde øje med temperaturudviklingen udenfor hjertet og dermed reducerevarmeenergien, hvor det er nødvendigt. På den anden side kan han tillade sig at behandle mere effektivt på steder, hvor man tidligere måske måtte "nøjes" med mindre energi og dermed større risiko for tilbagefald senere." 

"Det øger omkostningerne ved indgrebet en smule, men vi mener, at det er nødvendigt, hvis man vil opnå de bedste resultater", slutter René Worck.

Typer ablationer – sikkerheden i første række
"Udover behandling af forkammerflimren, som er den hyppigste af vores ablationsbehandlinger, foretager Aleris-Hamlet også ablationer af andre rytmeforstyrrelser i hjertet, hvis patienten vel at mærke er egnet til denne type behandling. Vi må afstå fra at behandle de patienter, som – udover
hjerterytmeforstyrrelsen – samtidig har flere andre alvorlige lidelser, der ville kunne komplicere forløbet," slutter René Worck. 

Ved tvivl kan Aleris-Hamlet altid kontaktes for nærmere vurdering.

Til toppen af siden