Årets førstehjælper kåret

Torsdag den 30. marts hyldede Røde Kors i samarbejde med Aleris-Hamlet Hospitaler hverdagens helte, da Årets Førstehjælper Daniel blev kåret og virksomheden REFA vandt førstehjælpsprisen.

At turde gribe ind

Skuespiller Peter Mygind var for tredje år i træk ambassadør for Røde Kors og bød velkommen til arrangementet i Røde Kors' nye lokaler på Blegdamsvej. Peter fortalte om hans eget møde med en modig førstehjælper, der turde gribe ind, da Peter faldt om med et hjertestop.


- Vi skal turde gribe ind, når et andet menneske falder om med et hjertestop. Hvert år falder cirka 4.000 personer om med hjertestop, og her kan førstehjælpen være afgørende for overlevelsen. Alle skal vide, at det eneste, man kan gøre forkert ved et hjertestop, er, ikke at gøre noget.


Peter opfordrede samtidig til at downloade hjertestarter app'en, som gør det muligt at lokalisere den nærmeste hjertestarter samt 112 app'en, som gør det muligt for livreddere at lokalisere, hvor du befinder sig.


Generalsekretær i Røde Kors, Anders Ladekarl, fortalte at det var en festdag for Røde Kors.
- Vi er glade for at kunne hylde dem, som tør handle, når det går galt. Vi arbejder for altid at være til stede, og om at lære mennesker at gribe ind med det samme og håndtere situationen korrekt. Vi træner op mod 100.000 førstehjælpere hvert år, hvilket vi kun ønsker bliver flere.


Et stærkt felt

I år var det et tæt løb mellem de tre nominerede til Årets Førstehjælper. De nominerede var Martin Beregaard Andersen, Claus Brandorff og Daniel Gade. Vinderen blev 22 årige Daniel Gade, der ud over hyldesten modtog en gavecheck på 10.000 kroner fra Aleris-Hamlet Hospitaler.

Daniel passerede under en køretur med sin mor en gruppe efterskoleelever, der var ude og løbe. Her ser Daniel i bakspejlet, at en af eleverne falder og ruller rundt. Daniel beslutter sig for at vende rundt og se om eleven er okay. Daniel finder her 16 årige Sebastian som er faldet om med et hjertestop. Daniel påbegynder livreddende førstehjælp.

Daniels hurtige hjælp er grunden til at Sebastian i dag lever uden mén og igen er tilbage på efterskolen.
Stort tillykke til Daniel med prisen og tak for den flotte indsats!

Årets virksomhedspris

Ligeledes i virksomhedskategorien var løbet tæt mellem de tre nominerede virksomheder, som var Vestergårdsskolen, Lundbeck og REFA. Vinderen blev REFA, som tager et ekstraordinært ansvar for deres medarbejder og de knap 900.000 brugere, som kommer på deres genbrugsplaser, ved at have hjertestartere på alle pladser samt have obligatorisk førstehjælp for alle deres medarbejdere.

Et stort tillykke til REFA med prisen!

Årets førstehjælper kåret

Til toppen af siden