Aleris-Hamlet kårer årets førstehjælper sammen med Røde Kors

Årets førstehjælper

Hurtig førstehjælp gør forskellen mellem liv og død. Igen i år hyldes hverdagens helte når Aleris-Hamlet i samarbejde med Røde kors, kårer årets førstehjælper d. 30. marts 2017.

Årets førstehjælper

Hvert år redder førstehjælp liv. Når vi sammen med Røde Kors kårer årets førstehjælper, betyder det, at hverdagens helte hyldes for deres livsreddende førstehjælp. Årets førstehjælper modtager en pris på 10.000 kroner, som er sponsoreret af Aleris-Hamlet Hospitaler.

Igen i år deltager ambassadør for Røde Kors Peter Mygind i kåringen. Skuespilleren har på egen krop oplevet vigtigheden af førstehjælp. Han faldt om med et hjertestop i 2015 og blev reddet af en forbipasserende, som ikke var bange for at handle, da det virkelig gjaldt.

De nominerede

Hver dag griber mange danskere ind, når en person falder om med et hjertestop. Mød de nominerede til årets førstehjælper, hvis indsats gav livet tilbage til dem de hjalp på Røde Kors' hjemmeside og på Aleris-Hamlets Facebook side i løbet af marts: https://www.facebook.com/AlerisHamlet/

Ville du kunne give førstehjælp, hvis et andet menneske pludselig falder om med et hjertestop? Det spørgsmål bør alle danskere stille sig selv. Hvis svaret er nej, håber vi, at du vil tilmelde dig et førstehjælpskursus.

Fakta om førstehjælp

  • Hvert år falder 3.500 personer i Danmark om med hjertestop uden for hospitalet.
  • To ud af tre danskere, som falder om med hjertestop, får livreddende førstehjælp af vidner. Tilbage i 2001 var det kun hver femte.
  • For hvert minut der ikke gives livreddende førstehjælp, falder chancen for overlevelse med 10 pct.

(Kilde: Røde Kors og Trygfonden & Dansk Hjertestopregister)

Til toppen af siden