Thyra Frank om Solrød-plejecenter: Mine forældre måtte gerne bo her

Ældreminister Thyra Frank havde de helt store rosende ord fremme, da hun besøgte Plejecenter Christians Have i Solrød, der er Danmarks eneste plejecenter, som drives af både en privat aktør og af kommunen selv.

"Jeg kan mærke, det bliver svært at hive mig med hjem til ministeriet, der her er et helt fantastisk sted – mangler I en vagt."

De rosende ord var mange, da ældreminister Thyra Frank fredag 2. juni besøgte Plejecenter Christians Have i Solrød Kommune, som er det eneste plejecenter i Danmark, som både drives af kommunen selv og af en privat aktør i form af sundhedsvirksomheden Aleris.

"Hvis jeg stadigvæk havde haft min mor og far, så måtte de gerne bo her. Jeg synes, det er et fantastisk sted, og det er hele vejen igennem. Jeg har ikke mærket forskel på, om jeg har været i det private eller i det offentlige, for mig har det bare været et hjem. Det har været utrolig spændende for mig at opleve og også lidt rørende, jeg kan mærke, at det trækker i mig," siger ældreminister Thyra Frank og fortsætter:

"Det er flot at man har valgt at organisere sig med det private og det offentligt på den her måde ved at man på sin vis er konkurrenter, men kun konkurrenter, der vil gøre tingene bedre og lære af hinanden. Her er alt det, jeg synes her skal være i form af medmenneskelighed, nærhed ømhed og respekt og også forskellighed og værdighed. Det er meget smukt."

De mange rosende ord fra ministeren blev taget i mod med stolthed af både Niels Hörup, borgmester i Solrød Kommune, og af Miriam Toft, adm. direktør i Aleris Omsorg.

"Da vi i byrådet i sin tid tog den dristige beslutning om, at etablere et plejecenter med både en kommunal og en privat leverandør – som det eneste i Danmark - var det med en tro på, at vi kunne skabe positive synergier ved at have begge parter i sammen hus. Det har siden vist sig at være en rigtig god beslutning, der har sikret et højt kvalitetsniveau til glæde for vores borgere, og det at ministeren kommer her i dag med sine 37 års erfaring fra plejesektoren og roser Christians Have med så flotte ord, er noget, vi vil tage med os videre med stolthed til vores dygtigere ledere og medarbejdere," siger borgmester Niels Hörup, som suppleres af Miriam Toft:

"Vi har lige fra etableringen af vores unikke konstellation haft et rigtig godt samarbejde, som kun er blevet stærkere med årene. Selvom vi er to separate leverandører, så går vi tæt op og ned af hinanden i hverdagen, og det giver medarbejdere på begge sider mulighed for kontinuerligt at udvikle arbejdsrutinerne og se, hvad der virker godt. Vi er alle sammen optaget af at skabe det bedst mulige tilbud til beboerne. Konkurrenceelementet handler ikke om, at vi skal hæve os over hinanden, men derimod at begge parter leverer den bedst mulige pleje og omsorg med fokus på nærvær og hjemlighed," siger Miriam Toft, adm. direktør i Aleris Omsorg.

Fakta om Plejecenter Christians Have
Christians Have Plejecenter er det eneste plejecenter i Danmark, der drives dels af kommunen og dels af en privat aktør. Den private sundhedsvirksomhed Aleris har siden plejecentrets opstart i 2003 drevet halvdelen af Christians Have, Solrød Kommune driver selv den anden halvdel.

Plejecentret er indrettet med lokaler til fælles arrangementer og mødeaktiviteter for de ældre. Personalet deltager desuden i fælles faglige kurser og samarbejder også i tilspidsede situationer.

Der er i dag 102 plejeboliger på Christians Have og 15 rehabiliteringspladser. Inden udgangen af 2018 bliver plejecentret udbygget med en ny fløj med 30 ekstra plejeboliger af cirka 65 kvadratmeter og 24 rehabiliteringspladser af cirka 40 kvadratmeter.

Yderligere information:
Niels Hörup, borgmester, tlf: 56182001
Miriam Toft, adm. direktør Aleris Omsorg, tlf: 30785403

Til toppen af siden