Claus kåret som Årets Førstehjælper 2018

Armen stod ikke til at redde, men Claus reddede sin vens liv, da han var ved at blive ædt af en kartoffelmaskine. Derfor blev han i går hyldet som Årets Førstehjælper 2018.

Alle danskere bør kunne livreddende førstehjælp. Derfor uddeler Røde Kors og Aleris-Hamlet hvert år en pris til en af hverdagens helte, der har reddet et liv.

Alle i salen var berørte, da de 3 kandidater til prisen blev præsenteret. 47-årige Uffe Sørensen, der reddede sin svigerfar, da han uden varsel faldt om med et hjertestop til en familiefødselsdag. 58-årige Aase Bach, som finder sin mand livløs på stuegulvet og uden tøven går i gang med førstehjælp og redder sin elskedes liv. Men i år gik prisen som Årets Førstehjælper til 65-årige Claus Carstens, som holdt hovedet koldt, fulgte førstehjælpens abc til punkt og prikke og reddede derved sin kollega fra at forbløde, da han sad fastklemt i en kartoffelmaskine.

"Jeg får gåsehud hvert år. Det er nogle stærke, følelsesmæssige beretninger, som minder os alle om, at vi ikke skal tage livet for givet, og at vi alle bør være klar til at kunne yde livreddende førstehjælp, når det gælder", sagde Nis Alstrup, adm. direktør fra Aleris-Hamlet. Han overrakte en check på 10.000 kr. sponsoreret af Aleris-Hamlet til den værdige vinder.

Ved samme lejlighed overraktes også Årets Førstehjælpspris til en virksomhed, der har gjort en særlig indsats for at uddanne medarbejdere i førstehjælp. I år blev det den nordjyske entreprenørvirksomhed HP Byg, som løb med æren. "HP Byg har et imponerende og gennemarbejdet førstehjælpskoncept, der omfatter obligatorisk førstehjælp og genopfriskning for alle medarbejdere samt offentligt tilgængelige hjertestartere, der flytter med rundt på deres byggepladser", forklarer Nis Alstrup, der sad med i dommerpanelet.

Husk at du allerede nu kan indstille en helt til næste år pris: https://www.rodekors.dk/foerstehjaelp/foerstehjaelpspriser/indstil-aarets-foerstehjaelper

Til toppen af siden