Laserbehandling af åreknuder i Aalborg og Parken

På Aleris-Hamlet Parken og Aleris-Hamlet Aalborg tilbyder vores erfarne karkirurger nu skånsom laserbehandling af åreknuder.

De seneste år har laserbehandling af åreknuder stort set erstattet traditionel kirurgi. Fordelene ved laserbehandling er færre smerter i efterforløbet, hurtigere mobilisering og hurtigere genoptagelse af normalt arbejde. Langtidsresultater har vist, at lasermetoden er mindst lige så effektiv og holdbar som traditionel kirurgi – bare langt mere skånsom. De nyeste undersøgelser viser 91% holdbarhed af resultatet efter 5 år.

Fakta om laserbehandling

Med en laserbehandling varmebehandler man skånsomt åren inde i benet, så den lukkes og efterfølgende forsvinder af sig selv. Man lægger først en venflon, hvorigennem laserkateteret indføres i den åre, som skal behandles. Der lokalbedøves med stik omkring åren, hvorefter selve laserbehandlingen kan foretages uden smerter. Der er kun minimale ar på 1 mm efter laserbehandlingen. Patienten kan være tilbage på arbejde dagen efter, men det tilrådes at tage en dag fri, da man har bandage på et døgn.

Tilbydes i Aalborg og Parken

Aleris-Hamlet har derfor taget konsekvensen og tilbyder nu laserbehandling af åreknuder i Parken hos karkirurg Marie-Louise Grønholdt samt i Aalborg hos karkirurg Gert Thomsen. Begge har mange års erfaring med karkirurgi og laserbehandling.

Laserbehandling versus skumbehandling

Sammenligner man med skumbehandling, som også er en mere skånsom metode end traditionel kirurgi, viser alle undersøgelser, at resultatet af laserbehandling holder dobbelt så længe som skumbehandling, og risikoen for årebetændelse er mindre.

 

Laserbehandling er især velegnet til behandling af de lige overfladiske hovedårer i benene. Skumbehandling anbefales til gengæld stadig, hvis årerne ligger meget tæt på huden eller til snoede årer. Sidstnævnte er ofte tilfældet hos patienter, som tidligere har været behandlet for åreknuder, idet de gendannede årer ofte er for snoede til, at man kan indføre laserkateteret i åren

 

Gert Thomsen
Speciallæge i karkirurgi
Gert Thomsen er pr. 1. oktober ansat til at varetage åreknudekirurgien på Aleris- Hamlet Aalborg.
Han har mere end 15 års erfaring med alle former for åreknudebehandlinger og har bl.a. været med til indførelse af varmebehandling med laser flere steder. Gert Thomsen blev speciallæge i karkirurgi i 2004 og er i dag også overlæge ved karkirurgisk afdeling på Aalborg Universitetshospital.

 

Marie-Louise Grønholdt
Dr. med, phd, speciallæge i karkirurgi
Marie-Louise Grønholdt er pr. 1. december ansat til at varetage åreknudekirurgien i Parken, København. Hun har mere end 26 års erfaring på området og blev speciallæge i karkirurgi i 2008, hvorefter hun har videreuddannet sig inden for feltet på Malmø Universitetshospital. Marie-Louise Grønholdt har de sidste 6 år udelukkende helliget sig åreknudekirurgi.

Til toppen af siden