Bestyrelse

Aleris er et helejet datterselskab til svenske Investor AB, hvis forretningskoncept er langsigtet udvikling af markedsledende virksomheder.

Investor blev grundlagt for næsten hundrede år siden af Wallenberg-familien. I dag tæller Investors kerneinvesteringer, foruden Aleris, blandt andre SEB, Ericsson, ABB, Atlas Copco og Electrolux. Læs mere på www.investorab.com.

Bestyrelse

Aleris' bestyrelse består af personer med stor erfaring fra erhvervslivet eller sundhedssektoren.


Rickard Gustafson, styrelseordförande 
Rickard Gustafson är sedan 2011 VD och koncernchef på SAS Group. Han har tidigare haft olika ledande befattningar inom GE Capital både i Europa och USA samt varit VD för Codan/Trygg-Hansa under perioden 2006-2011. Han är styrelseledamot i Grand Group Permobil. 
Marit Grimsbo, bestyrelsemedlem
Marit Grimsbo har været partner og konsulent i McKinsey&Company i 16 år. Hendes fokus i McKinsey var sundhed og energi/industri og hun ledede McKinseys arbejde med sundhed i Norge. Marit er nu senior vice president i Statkraft som er Europas største producent af vedvarende energi, med ansvar for HR og organisation. Hun er også bestyrelsesmedlem i energivirksomheden Agder Energi.

Björn Nordenvall, bestyrelsesmedlemBjörn Nordenvall, bestyrelsesmedlem
Björn Nordenvall er lektor og kirurg, uddannet ved Karolinska Institutet. Björn har arbejdet som partner i finske Private Equity-bolaget CapMan (2002-2013) med ansvar for investeringer inden for Life Science, bl.a ved opførelsen af sundhedsplejevirksomhederne Proxima Curato A / S samt de medicintekniske virksomheder Jolife og SciBase. Forinden var Björn vicedirektør for den Nasdaq-noterede bioteknikvirksomhed Oxigene samt vicedirektør for Sophiahemmet AB (1987-1996). Björn var også med til at starte Carnegie Medicin 1982-85, som sidenhen er blev solgt til Nobel-koncernen.

Göran Hägglund, bestyrelsesGöran Hägglund, bestyrelsesmedlemmedlem
Göran Hägglund har været partileder for kristdemokraterna, socialminister og mangeårigt medlem af Sveriges riksdag. Han har været formand for riksdagens byggeudvalg, medlem af bl.a. erhvervsudvalget og forman for politiet i  Jönköping Amt. Göran har også været medlem af bestyrelsen i AssiDomän AB og AssiDomän Insurance AB . Han har arbejdet som investeringsrådgiver og forsikring konsulent.

Christian CederholmChristian Cederholm, bestyrelsesmedlem
Christian Cederholm har arbejdet hos Investor AB siden 2002, og er idag ansvarlig for den europæiske del af Co-Head for Patricia Industries (del afInvestor AB). Bortset fra Aleris har Christian også bestyrelsesopgaver i Permobil og mobiloperatøren 3.

Ralph Riber, bestyrelsesmedlemRalph Riber, bestyrelsesmedlem
Ralph Riber har en solid driftserfaring i privatdrevne og offentligt finansierede tjenester. Han har været administrerende direktør for International English School, en af Sveriges førende uafhængige skoler i grundskolen indtil august 2017. Han var indtil 2010 administrerende direktør for Ambea med pleje- og omsorgsaktiviteter i Norge, Sverige og Finland. Indtil 2002 arbejdede han som ledelseskonsulent i Sverige og Spanien, og har derudover arbejdedet hos AT Kearney, Siar og Gestlink.

Repræsentanter for medarbejderne

Gun-Britt Saros, Vårdförbundet
Ulla Sahlström, suppleant Vårdförbundet

Til toppen af siden