Aleris køber Teres hospitaler

Konkurrencestyrelsen har netop godkendt Aleris' køb af Teres Medical Group AS. - Dette er en god dag for Aleris, Teres og vores patienter. Teres og Aleris går sammen med målet om at bidrage til en styrkelse af sundheds- og omsorgsområdet i alle tre lande.

Med købet af Teres samles erfaring og, kompetencer og vores patienter har nu adgang til et bredt tilbud i høj kvalitet inden for forskellige kirurgiske specialer i Norge, Sverige og Danmark.- siger Koncernchef for Aleris, Liselott Kilaas  Aleris køber 15 af Teres' 17 klinikker og privathospitaler i Norden. Med købet styrker Aleris sin position som en af Skandinaviens førende private sundheds- og omsorgsvirksomheder. Aleris har valgt at sælge de to øvrige klinikker, Teres Tromsø og Teres Trondheim (Stokkan) til Capio AS/Volvat.

- Aleris vil med dette opkøb også styrke sit bidrag til innovation, investeringer og sund konkurrence i det danske sundhedsvæsen. Dette opkøb kommer også de danske patienter til gavn, når Aleris-Hamlet hospitaler fusionerer med Teres’ tre hospitaler i Danmark -, siger den danske administrerende direktør, Nis Alstrup.Med opkøbet af Teres øger Aleris’ sin totale omsætning inden for ortopædi og plastikkirurgi og frigør på den måde midler til en langsigtet strategisk satsning inden for områder, hvor det er mere ressourcekrævende at opbygge kapacitet.  

- Både Teres og Aleris har fokus på kvalitet, professionalisme og er kendt for at sætte patienten i centrum. Vi er i dag to veletablerede aktører inden for sundhedssektoren i Skandinavien. På Aleris-Hamlet ser vi frem til at byde Teres’ dygtige medarbejdere velkommen, når arbejdet med at samle de to organisationer påbegyndes senere på året. – siger Nis Alstrup.

- Aleris har en vision om at være det første valg for både patienter og samarbejdspartnere. Opkøbet er et vigtigt skridt i retning af at realisere vores strategi. Vi ruster Aleris til at kunne dække den øgede efterspørgsel på private sundhedstjenester med et større netværk af privathospitaler i hele Norden. – siger Koncernchef Liselott Kilaas.  

Læs mere om fusionen her

For mere information, kontakt:
Nis Alstrup - Adm. Dir. Aleris-Hamlet Hospitaler +45 20169261
Annemette Buch Blücher - Presseansvarlig Aleris-Hamlet hospitaler + 45 26299771

Om Aleris
Aleris er en af Skandinaviens førende private sundheds- og omsorgsvirksomheder. Forretningen har stor bredde og omfatter hospitaler og medicinske centre, omsorg for børn, psykiatrisk pleje, hjælp til personlig assistance (BPA), ældreomsorg og faciliteter for handicappede. Virksomheden har omkring 9.000 medarbejdere og 350 enheder i Norge, Sverige og Danmark. Vi ønsker at være både et supplement til og en integreret del af de offentlige sundhedssystemer.Aleris blev etableret i 2005 og har siden 2010 været ejet af Investor AB. Gennem erfaring, ekspertise og investeringer arbejder Investor med at udvikle Aleris. Målet er, at Aleris skal levere bedre og mere effektive sundhedsydelser med god kvalitet, et højt serviceniveau og bæredygtig økonomi. Aleris har en omsætning på omkring 7 milliarder SEK.

Om Teres
Teres Medical Group har 17 klinikker og privathospitaler i Norge, Sverige og Danmark. Teres har stor ekspertise inden for plastikkirurgi i Skandinavien. Teres har højt kvalificeret personale og et stort antal af erfarne læger i plastikkirurgi, ortopædi, neurokirurgi, øre-næse-hals, almen kirurgi og gastrokirurgi.Teres Medical Group blev etableret i 2007.  Teres har indtil nu været ejet af den nordiske kapitalfond FSN Capital Partners og en række minoritetsaktionærer. I 2014 omsatte Teres for ca. 530 mio norske kroner og havde tæt på 300 ansatte.

Til toppen af siden