Ny undersøgelse: Hver tiende er klar til nye bryster eller Botox i 2017

Antallet af brystforstørrende operationer stiger igen

Cirka ti procent af danske kvinder planlægger eller overvejer ifølge Voxmeter-måling plastikkirurgi eller kosmetiske behandlinger for at ændre udseendet i løbet af 2017. Interessen er størst omkring storbyerne.

Danskernes appetit på kosmetiske indgreb ser fortsat ud til at være høj. Hvad der blev set som ren futurisme tilbage i 1970'erne, er i dag en helt naturlig løsning for personer, der er utilfredse med deres udseende. Ifølge en ny analyse foretaget af Voxmeter for Aleris-Hamlet Hospitaler, er danske kvinder positivt stemte over for plastikkirurgi og kosmetiske behandlinger.

Cirka ti procent af alle voksne kvinder har besluttet sig for eller overvejer at få foretaget enten en kirurgisk eller ikke-kirurgisk kosmetisk behandling. Det kan eksempelvis være fedtsugninger, brystforstørrende operationer, indsprøjtninger med botox, ansigtsløft eller fillers, der sprøjtes under huden for at udglatte rynker.

Specialeansvarlig overlæge i plastikkirurgi ved Aleris-Hamlet Hospitaler, Louise Vennegaard Mielke, mener, at den store interesse primært skyldes to ting:

– I dag er plastikkirurgi ikke længere tabuiseret, og derfor er der mange kvinder, der får lavet de bryster, som de altid har drømt om og derigennem opnår et større selvværd. Samtidig er der også en del, der for eksempel efter en graviditet ønsker at få deres spændstige krop tilbage, siger speciallægen.

Store regionale forskelle
Bopælen har dog betydning for interessen om plastikkirurgi. Voxmeter-undersøgelsen viser nemlig store regionale forskelle på, hvor mange der overvejer at få foretaget en operation. Indbyggerne i Region Midtjylland og Hovedstaden er de mest positive, mens Region Nordjyllands indbyggere er mere tilbageholdende.

– Vi oplever stigende interesse for kosmetisk kirurgi og behandlinger som Botox og Restylane på alle vores hospitaler, men efterspørgslen er markant større i Storkøbenhavn og i Aarhus. En nærliggende forklaring er en større åbenhed om emnet, som kendetegner metropoler, men det vægter også, at andelen af kvinder under 40 er større i de store byområder. De udgør et segment, som i større udstrækning end gennemsnittet benytter sig af plastikkirurgi, siger Louise Vennegaard Mielke.

En af de kvinder, der har været hos speciallægen, er 27-årige Lena Kristensen, der for nylig fik forstørret sine bryster.

–Før jeg fik brysterne lavet, tænkte jeg, om det virkelig var nødvendigt, og om jeg ikke godt kunne leve uden. Nu når jeg ser tilbage på det, så kunne jeg slet ikke undvære brystforstørrelsen. Det var det hele værd. Jeg ved godt, det kan lyde fjollet, men jeg glæder mig bare rigtig meget til at komme ud og lufte mine bryster i en bikini. Det har jeg aldrig været glad for før, og nu er det bare det bedste. Det er kvindeligheden i det, siger Lena Kristensen.

Til toppen af siden