Aleris betaler kun skat i Skandinavien

Siden 2011 har Aleris været 100% svensk finansieret, og Aleris betaler derfor skat i de skandinaviske lande.

I DRs dokumentarserie ”Danmark sælger ud”, som blev sendt den 17. november, omtales det, at Aleris delvist har finansieret sin virksomhed, herunder den danske, ved hjælp af skattebegunstigede såkaldte hybridlån i Luxembourg.

Man kan efter udsendelse sidde tilbage med opfattelsen af, at Aleris ikke er skattepligtig i Danmark i dag, og det er i modstrid med sandheden. 

Det er korrekt, at Investor AB i forbindelse med købet af Aleris i 2010 overtog Luxembourg baserede hybridlån. Selv om hybridlån var og er i overensstemmelse med gældende lovgivning, blev disse lån afviklet allerede i 2011, i forbindelse med opkøbene af Proxima og Privathospitalet Hamlet.

Baggrunden for afviklingen var, at Investor AB fandt skattestrukturen i forbindelse med hybridlån uhensigtsmæssig, og i stedet etablerede en 100% svensk finansiering. Siden denne ændring i 2011 har Aleris alene været skattepligtig i de skandinaviske lande.

Oplysningerne om de Luxembourg baserede lån er ingen nyhed, således har Investor AB fx allerede kommenteret spørgsmålet på sin hjemmeside 28. juni 2012: 

Investors finansiering av och ambition med Kärninvesteringen Aleris

Læs Investors kommentarer til DR-dokumentar her 

DR har tilbudt os at medvirke i ovennævnte program. Vi har imidlertid fundet betingelserne for vores deltagelse uacceptable, hvorfor nærværende information er tilgået DR på mail.

For yderligere information kontakt venligst:

Nis Alstrup
Adm. direktør, Aleris-Hamlet
Tlf. +45 20169261
Mail: nis.alstrup@aleris-hamlet.dk

eller

Stefan Stern
Vice President, Head of Corporate Relations and Communications
Mail: Stefan.Stern@investorab.com

Til toppen af siden