Aleris-Hamlet støtter Masanga

Aleris-Hamlet støtter Masanga

Aleris-Hamlet Hospitaler støtter Masanga Hospital Rehabilitation Project i Sierra Leone; et projekt, der vil skabe liv og muligheder i et af verdens fattigste lande.

Samfundsansvar går hånd i hånd med Aleris-Hamlets aktiviteter, og er en forudsætning for, at vi kan levere gode ydelser. Det er således vores opgave at bidrage til samfundet og tage ansvar - og det gør vi på flere måder.

Et af de projekter, som Aleris-Hamlet støtter, er Masanga Hospital Rehabilitation Project i Sierra Leone. Sierra Leone er et af verdens fattigste lande. Til en befolkning på 5,5 mio. mennesker er der i Sierra Leone kun 150 læger uden speciale, 5 speciallæger i kirurgi, og nogle få tusinde sygeplejersker.

I Tonkolli distriktet, hvor Masanga Hospial ligger, er der ca. 400.000 indbyggere. Der er i alt 87 sundhedshuse, 8 sundhedscentre og 2 hospitaler, hvoraf Masanga hospitalet er det ene.

Projektet faciliteres af den danske NGO Masanga DK, der arbejder på at rehabilitere Masanga hospitalet, bl.a. gennem uddannelse med henblik på at afhjælpe den alvorlige mangel på kvalificeret sundhedspersonale. Masanga DK og CapaCare driver et kirurgisk uddannelsesprogram for lokalt uddannede læger, der videreuddannes i akut livreddende kirurgi, brokoperationer og kejsersnit, samt et college, hvor der uddannes sygeplejersker. Aktuelt er 300 sygeplejesker under uddannelse her.

I dag er der på Masanga hospitalet 100 sengepladser fordelt på 40 pladser på børneafdelingen, 40 sengepladser til fødende og gravide samt 20 sengepladser på akutmodtagelsen. Udover dette driver Masanga også en ambulant klinik, der behandler 100 patienter dagligt.

Samarbejdet mellem Masanga DK og Aleris-Hamlet Hospitaler omfatter en større årlig donation. Det er desuden tanken, at vi på længere sigt skal sende specialister fra Aleris-Hamlet Hospitaler til Masanga Hospital som eksterne undervisere i både teori og praksis.

Vi har indgået en aftale, som betyder, at vi øger vores støtte til Masanga Hospital Rehabilitation Project fra 2016.

Læs mere om Masanga her

Du kan også støtte Masanga DK her

Til toppen af siden