Slidgigt i albuen

  • Hvis du har ventetid i det offentlige

    Hvor længe vil du vente?

    Hvis du skal vente mere end 4 uger på udredning og behandling i det offentlige, kan du blive henvist til Aleris-Hamlet. Klik her for at læse om dine rettigheder.

  • Velkommen til Aleris-Hamlet

    Den bedste anbefaling

    Tilfredse patienter er din garanti for et behandlingsforløb med høj kvalitet og tryghed.

Slidgigt i albuen opstår typisk som følge af et brud. Tilstanden medfører smerter i albuen, der tager til, efterhånden som brusken i leddet gradvist ødelægges.

Årsager til slidgigt i albuen

Hvis et brud går helt ind i albueleddet, kan der opstå ujævnheder i ledfladerne. Derved opstår der en øget slidtage, som med tiden fører til slidgigt. Undertiden kan ledbåndsskader også være årsagen til slidgigten. Slidgigt kan dog også udvikles uden nogen ydre årsag.

Symptomer på slidgigt i albuen

I starten er der primært smerter i forbindelse med belastning af albuen, og albueleddet kan være hævet og ømt. Senere i forløbet kan dagligdags gøremål som personlig pleje, madlavning, rengøring o.l. give smerter. Selv i hvile kommer der smerter, og der er næsten altid en vis nedsat bevægelighed, hvor især mange har svært ved at bøje albuen, og det gør spisning, tandbørstning og mange andre dagligdags aktiviteter besværlige.

Behandling af slidgigt i albuen

I starten behandler man med aflastning, smertestillende tabletter og blokader med indsprøjtning af binyrebarkhormon i leddet.

I nogle tilfælde kan det være en god idé at gå ind med en kikkertoperation og rense op i leddet, men det afhænger af symptomer og røntgenbilledet.

Læs mere under kikkertoperation i albuen »

 

Læs om andre typer gigt

Slidgigt i hoften » Slidgigt i fingrene » Slidgigt i lænden »
Slidgigt i anklen » Slidgigt i håndled » Slidgigt i skulderleddet »
Slidgigt i bagfoden » Slidgigt i tommelfingeren » Slidgigt i skulderhøjdeleddet »
Slidgigt i mellemfoden » Slidgigt i knæet »
Leddegigt »
Slidgigt i storetåen » Slidgigt i nakken » Psoriasisgigt »
Til toppen af siden