Børn og bedøvelse

Aleris-Hamlets anæstesilæger har stor erfaring med bedøvelse af børn, og de sørger for, at dit barn får en god oplevelse og sover trygt og godt gennem hele operationen.

Forældre er forståeligt nok bekymrede for at skulle lade deres barn operere og bedøve. Det er helt naturligt, men børn tåler som regel bedøvelsen godt og er hurtigt friske efter igen.

Forældrenes rolle

Vi opfordrer til, at mindst én af jer forældre deltager så meget som muligt. Det giver jeres barn tryghed, at I hele tiden er der. Derimod er det ikke hensigtsmæssigt, at søskende og andre familiemedlemmer tager med på hospitalet. 

I skal forberede jer på, at det for jer som forældre kan være en svær oplevelse at se sit barn blive bedøvet, men det er vigtigt for barnet, at en af jer er til stede. Det gælder også, når barnet vågner op efter bedøvelsen. Her kan barnet godt være lidt uroligt og have brug for far eller mor.

Hvor meget skal I fortælle barnet?

I skal tale med barnet om forløbet i det omfang, I finder relevant. Det afhænger først og fremmest af barnets alder, modenhed og erfaringer fra tidligere. Det er vigtigt at være ærlig overfor barnet uden dog at fokusere for meget på de ting, som barnet måske kan finde skræmmende. Som forældre skal I også være opmærksomme på ikke at overføre jeres eventuelle nervøsitet til barnet.

Det er en stor hjælp, hvis barnet er forberedt. Derfor har vi udarbejdet en malebog, som beskriver forløbet før, under og efter operationen. Den kan downloades nedenfor. Hvis barnets alder tillader det, opfordrer vi jer meget til at læse den med barnet, så det er fortrolig med, hvad der skal ske på operationsdagen. Man kan jo så male lidt i den, når I kommer ind på Aleris-Hamlet.

Download folder om børn og operation

Download malebog

Til toppen af siden