De velkendte smerter gennem årene er nu helt væk.

Ulrik Jespersen

45-årige Ulrik Jespersen kan efter en ankeloperation på Aleris-Hamlet Hospitaler, nu igen gennemføre en ironman.

Den motionsglade Ulrik Jespersen der til daglig finder stor glæde ved både svømning, cykling og løb, måtte efter to år med hård træning dog erkende, at de tiltagende smerter i venstre ankelforled blev for meget: "Jeg har trænet meget gennem 2 år, laver i sensommeren og efterår 2015 2 ironman, og derefter vil smerterne jeg kender ikke tage af" fortæller Ulrik.

Efterfølgende kom Ulrik ind til Aleris-Hamlets speciallæge, Jan Smedegaard Hede, som er specialist i sportsskader ved Aleris-Hamlet Herning. Jan vurderede, at Ulrik havde behov for en operation, hvis han skulle tilbage til sin aktive hverdag igen.

Hver dag byder på små fremskridt

Blot 10 dage efter operationen, begyndte Ulrik at cykle og svømme igen. 20 dage efter, begyndte han at løbe, startende i det små.
Nu kun fem uger efter operationen, bevæger den motionsglade Ulrik Jespersen sig mere frit end før, og begejstringen kan være svær at overse: "Hver dag har budt på små fremskridt, og de velkendte smerter gennem årene er nu helt væk. Det er en sand fornøjelse. Jeg kan idag ikke mærke noget ved cykling over lang distance. Svømmer igen som en fisk i vandet, og idag har jeg løbet en tur i varieret tempo på 11km." fortæller han.

En fremtid med høje ambitioner

På trods af at familien ikke længere skal høre på klager om ondt i foden, så ved Ulrik også godt at der stadig er lidt vej endnu: "Jeg mangler stadig noget styrke og springkraft men det kommer. Jeg er klar over hvilke fysiske udfoldelser jeg skal holde mig fra, men er bare super glad for at være fri for smerter, og selv at kunne bestemme over træningen."

Og netop denne frihed og ivrige lyst til at komme tilbage på fode, giver Ulrik blod på tanden: "Omen jeg ikke har så mange Ironman tilbage i foden, så er mit mål at vende tilbage til Hawaii om nogle år, og kæmpe med ved VM" slutter Ulrik Jespersen.

Fakta  
Navn Ulrik Jespersen
Alder 45 år
Behandler Jan Smedegaard Hede
Behandling Ankelatroskopi
Afdeling Aleris-Hamlet Herming
Til toppen af siden