Skånsom fjernelse af åreknuder

Skumbehandling af åreknuder

Hvis du har problemer med åreknuder, kan vi hjælpe dig til et flot resultat med de nyeste og mest skånsomme teknikker såsom laserbehandling og skumbehandling.

Åreknuder (varicer) er udvidede, slyngede, synlige og følelige blodårer i underhuden på lår og underben. Hvis blodårerne / venerne har en diameter større end 4 mm, er der tale om åreknuder.

Hvorfor opstår åreknuder?

Åreknuder opstår, fordi de såkaldte veneklapper ikke fungerer rigtigt. Veneklapperne findes i de lange blodårer, som fører det uiltede blod tilbage til hjertet. Når veneklapperne ikke fungerer korrekt ophobes blodet nederst i benene, og trykket inde i årerne øges. Derved udvides og forlænges blodårerne med tiden, og åreknuder dannes.

10 - 15 % af alle mænd og 15 - 20 % af alle kvinder får åreknuder med tiden. Der skønnes at være omkring 750.000 danskere med åreknuder, og der foretages godt 10.000 operationer for åreknuder om året i Danmark.

Åreknuder er ofte arvelige men ikke "farlige". De giver ikke farlige blodpropper eller andre alvorlige sygdomme.

Symptomer på åreknuder

Åreknuder kan give bl.a. kosmetiske gener, ømhed, tyngde, uro, kramper, hævelse og kløe. Hos 2 - 5% kommer der komplikationer med hudforandringer, som kan udvikle sig til kroniske brune misfarvninger, eksem eller skinnebenssår.

Hvis dine åreknuder ikke behandles, bliver de oftest værre med årene. Vi anbefaler behandling, hvis der er:

  • Væsentlige kosmetiske gener 
  • Hudforandringer
  • Sårdannelse
  • Tendens til hævelse af anklerne
  • Megen uro eller kramper i benene

Skånsom fjernelse af åreknuder med laser eller skum

Behandling af åreknuder er i de fleste tilfælde enkelt og smertefrit. På Aleris-Hamlet anvender vi så vidt muligt kun skånsom laserbehandling eller skumbehandling, som giver færre smerter i efterforløbet, hurtigere mobilisering og hurtigere genoptagelse af arbejde og aktiviteter.

De bedste resultater opnås med laserbehandling, men dette er ikke altid muligt, hvis årerne er meget snoede eller ligge tæt på huden. Her anbefaler man ofte skumbehandling i stedet.

Du bliver undersøgt og behandlet af erfarne speciallæger i karkirurgi, som rådgiver om den bedste behandling til dig. 

Laserbehandling af åreknuder tilbydes pt kun i Aalborg og Parken.

Til toppen af siden