Åreknuder - varicer

Åreknuder

Aleris-Hamlet tilbyder den skånsomme skumbehandling af åreknuder eller operation for åreknuder.

Kontakt mig for tidsbestilling

Eller ring til os på 7020 2624

Åreknuder (varicer) er udvidede, slyngede, synlige og følelige blodårer i underhuden på lår og underben. Hvis blodårerne / venerne har en diameter større end 4 mm, er der tale om åreknuder.

Hvorfor opstår åreknuder?

Åreknuder opstår, fordi de såkaldte veneklapper ikke fungerer rigtigt. Veneklapperne findes i de lange blodårer, som fører det uiltede blod tilbage til hjertet. Når veneklapperne ikke fungerer korrekt ophobes blodet nederst i benene, og trykket inde i årerne øges. Derved udvides og forlænges blodårerne med tiden, og åreknuder dannes.

10 - 15 % af alle mænd og 15 - 20 % af alle kvinder får åreknuder med tiden. Der skønnes at være omkring 750.000 danskere med åreknuder, og der foretages godt 10.000 operationer for åreknuder om året i Danmark.

Åreknuder er ofte arvelige men ikke "farlige". De giver ikke farlige blodpropper eller andre alvorlige sygdomme.

Symptomer på åreknuder

Åreknuder kan give bl.a. kosmetiske gener, ømhed, tyngde, uro, kramper, hævelse og kløe. Hos 2 - 5% kommer der komplikationer med hudforandringer, som kan udvikle sig til kroniske brune misfarvninger, eksem eller skinnebenssår.

Hvis dine åreknuder ikke behandles, bliver de oftest værre med årene. Vi anbefaler behandling, hvis der er:

  • Væsentlige kosmetiske gener 
  • Hudforandringer
  • Sårdannelse
  • Tendens til hævelse af anklerne
  • Megen uro eller kramper i benene

Fjernelse af åreknuder

Alle behandlinger for åreknuder går ud på at fjerne eller ødelægge de dårligt fungerende blodårer. Der findes mange andre velfungerende vener i benet, så de syge vener kan undværes.

På Aleris-Hamlet kan du få fjernet åreknuder ved den nye skumbehandling eller ved en operation for åreknuder. Du bliver undersøgt og behandlet af erfaren specialist, der er ekspert i karkirurgi. Undersøgelse og behandling foregår efter de bedste og mest moderne metoder. Vi står gerne til rådighed for en uforpligtigende vurdering af behandlingsmulighederne for dine åreknuder, også selv om du måtte være undersøgt andetsteds.

Til toppen af siden