Skumbehandling af åreknuder

97% vil anbefale Aleris-Hamlet til andre
Skumbehandling af åreknuder på benene er et skånsomt alternativ til en traditionel operation.

De seneste år har laserbehandling og skumbehandling af åreknuder stort set erstattet traditionel kirurgi. Fordelene er færre smerter i efterforløbet, hurtigere mobilisering og hurtigere genoptagelse af normalt arbejde.

Skumbehandling vs laserbehandling

Om vi anbefaler skumbehandling eller laserbehandling afhænger af det enkelte tilfælde. 

Skumbehandling anvendes især, hvis årerne ligger meget tæt på huden eller til snoede årer. Sidstnævnte er ofte tilfældet hos patienter, som tidligere har været behandlet for åreknuder, idet de gendannede årer ofte er for snoede til, at man kan indføre laserkateteret i åren.

Laserbehandling er  primært velegnet til behandling af de lige overfladiske hovedårer i benene.  

Fordele ved skumbehandling

  • Mere skånsomt
  • Flot resultat
  • Ingen sygemelding
  • Ingen restriktioner i fysisk udfoldelse efter behandlingen (dog ikke ekstrem sport de første par dage)
  • Ingen bedøvelse
  • Man kan selv køre hjem samme dag efter behandlingen

Om skumbehandlingen

Behandlingen kaldes også – skumskleroserende terapi – idet der sprøjtes et let ætsende præparat ind i åreknuderne, hvorved åreknuden ødelægges og lukkes sig til. Præparatet har i mange år været anvendt til sprøjtning af små åreknuder. Det banebrydende er, at stoffet omdannes til skum, inden det sprøjtes ind i åreknuder. Herved opnås en bedre og sikrere effekt - også på større åreknuder.

Stoffet blandes lige før indsprøjtningen med luft, hvorved der dannes skum, som fordeler sig fint i åreknuderne. Pga. luften i skummet kan proceduren let følges og kontrolleres på ultralyd under hele proceduren.

Til toppen af siden