Vægttab gav overskud i hverdagen

Diætistforløb Bente Rasmussen

Bente er på trods af daglige smerter blevet gladere og har fået mere overskud i hverdagen efter et vægttabsforløb.

Bente Knudsen er pga. diverse rygskader blevet kronisk smertepatient, og hun har derfor gået på Aleris-Hamlet Hospitalers Smerteklinik i Ringsted, hvor et tværfagligt team af smertespecialister hjælper kroniske smertepatienter til en bedre livskvalitet. I forløbet fik Bente bl.a. mulighed for at tale med en klinisk diætist på Aleris-Hamlet, Ringsted, og det har betydet, at hun har tabt sig 10 kg på bare 6 måneder.

Overblik, struktur og små sejre i hverdagen skaber motivation

Da Bente Knudsen startede hos Klinisk diætist og cand. scient i klinisk ernæring, Charlotte Tønnes Jensen var målet at lave en realistisk plan.

Charlotte lavede sammen med Bente en kost- og motionsplan med udvalgte opskrifter og planlagt daglig fysisk aktivitet. De arbejdede med løbende mål og delmål, så livsstilsændringerne og vægttabet var til at overskue. På den måde har Bente løbende oplevet små sejre, og ændringerne i hverdagen er nu blevet til nye vaner.

"Den nye kostplan og den planlagte fysiske aktivitet sikrede Bente et vægttab på 10 kg over et 6 måneders forløb. Hendes muskelmasse blev 100 % bevaret, så vægttabet er udelukkende fedtmasse, hvilket er et sundt vægttab", forklarer klinisk diætist Charlotte.

Bentes smertelæge, fysioterapeut og den kliniske diætist Charlotte anbefalede alle det samme – daglig moderat motion (trods mange smerter i ryggen) og vægttab på den sunde måde for at opnå større glæde og overskud.

Nøglen til et varigt vægttab

At få reguleret hverdagskosten, så energiindtaget matcher energiforbruget er nøglen til et varigt vægttab, mens en daglig fysisk aktiv hverdag med regelmæssig motion er med til at fastholde vægttabet.

Bente har været aktiv gennem forløbet, også selvom det har været svært pga. rygskader, men den løbende støtte fra det tværfaglige team har været en stor hjælp. Den planlagte daglige fysiske aktivitet har bidraget til det flotte vægttab samtidig med at Bentes humør er blevet bedre.

"Diætistforløbet har været en positiv oplevelse, idet jeg har fået redskaber til at påvirke min hverdag positivt. Det har krævet, at jeg har skullet være standhaftig, ændre vaner og ikke mindst have fokus på at fastholde de nye vaner", siger Bente. Hun fortsætter: "Jeg er meget stolt over mine flotte resultater, men jeg kunne ikke have tabt sig uden den løbende støtte fra diætisten.

"Det afgørende er, at Bente nu kan spise alt - men med måde – og at hun med min hjælp har kunnet bruge de opskrifter, som hun i forvejen var glad for. Et stort plus for Bente er, at den måde hun har spist under vægttabet, også kan benyttes bagefter. Det er ikke en kur men en varig livsstilsændring", slutter Charlotte.

Til toppen af siden