Hulfod

 • Hvis du har ventetid i det offentlige

  Hvor længe vil du vente?

  Hvis du skal vente mere end 4 uger på udredning og behandling i det offentlige, kan du blive henvist til Aleris-Hamlet. Læs dine rettigheder her.

 • Velkommen til Aleris-Hamlet

  Den bedste anbefaling

  Tilfredse patienter er din garanti for et behandlingsforløb med høj kvalitet og tryghed.

Tidligere var der kun mulighed for at behandle hulfod med fysioterapi, indlæg til støtte af svangen eller omfattende stivgørende operationer. I dag mestrer vi en række oprettende operationsteknikker.

Kontakt mig for tidsbestilling

Eller ring til os på 7020 2624

Hulfod er en tilstand, hvor foden har en unormal, høj svang med stejle mellemfodsknogler. Det betyder en fejlbelastning af såvel bagfod, mellemfod og forfod.

Årsager til hulfod

Hulfod kan være medfødt og er som oftest arveligt. Det kan også opstå pga. visse nervemuskellidelser, hvor overaktive nerveimpulser giver et konstant træk på tæerne, så de skubber på mellemfoden. Herved kommer den til at stå mere stejlt. Efterhånden bliver tilstanden permanent, og hulfoden er dannet. Eksempler på dette er Charcot Marie Tooth eller spastiske lammelser.

Symptomer på hulfod

Symptomerne går fra ingen til svære smerter i mellemfod, under forfod og i hæl. De hyppigste symptomer er dog:

 • Klotæer og / eller hammertæer
 • Stram achillessene

Behandling af hulfod

Tidligere var der kun mulighed for at behandle hulfod med fysioterapi, indlæg til støtte af svangen eller omfattende stivgørende operationer. I dag har vi et større spektrum af behandlinger i form af korrigerende / oprettende operationsteknikker.

Er hulfoden meget udtalt, kan en stivgørende operation dog stadig være bedste løsning. Under alle omstændigheder anbefaler vi i mange tilfælde fortsat, at man først forsøger med indlæg evt. kombineret med fysioterapi.

Til toppen af siden