Tarsal tunnel syndrom

  • Hvis du har ventetid i det offentlige

    Hvor længe vil du vente?

    Hvis du skal vente mere end 4 uger på udredning og behandling i det offentlige, kan du blive henvist til Aleris-Hamlet. Klik her for at læse om dine rettigheder.

  • Velkommen til Aleris-Hamlet

    Den bedste anbefaling

    Tilfredse patienter er din garanti for et behandlingsforløb med høj kvalitet og tryghed.

Tarsal Tunnel Syndrom er en afklemning af nerven bag indvendige ankelkno. Behandlingen er primært aflastning fra de smerteudløsende aktiviteter såsom løb.

Kontakt mig for tidsbestilling

Eller ring til os på 7020 2624

Bag den indvendige ankelkno løber en af underbenets store nerver ned til foden. Denne nerve kan blive klemt op mod knoglen, hvorved der kan opstå en nerveskade. Afklemningen kan skyldes for stramt siddende sko, forstuvning, brud i fodrodsregionen, platfod eller dannelse af knoglenæb.

Symptomer på tarsal tunnel syndrom

Tarsal tunnel syndrom giver føleforstyrrelser og / eller brændende, stikkende smerte i i fodsålen og på fodens inderside. Der kan også være symptomer fra læggen. Smerten forværres ved gang og løb. Hælen er ikke påvirket

Undersøgelse af tarsal tunnel syndrom

Normalt er en almindelig lægeundersøgelse tilstrækkelig til at sikre diagnosen, da symptomerne kan fremkaldes ved tryk på nerven bag indvendige ankelkno. Smerterne svinder ved anlæggelse af lokalbedøvelse over nerven (diagnostisk blokade). I visse tilfælde vælger lægen at undersøge nerven med en såkaldt bestemmelse af nerveledningshastigheden.

Behandling af tarsal tunnel syndrom

Behandlingen omfatter primært aflastning fra smerteudløsende aktiviteter såsom løb. Anvendelse af sko med høj hæl virker ofte lindrende på smerterne. Hvis der ikke er jævn fremgang på aflastning og genoptræning, kan behandlingen suppleres med medicinsk behandling i form af gigtpiller eller injektion af binyrebarkhormon i tarsaltunnelen. I visse tilfælde kan det være nødvendigt at få et indlæg i skoen.

Hvis intet af dette virker, kan man tilbyde en operation, hvor man gennemskærer det strammende væv, således at nerven får bedre plads. Det er undertiden nødvendigt at løsne nerven helt ned på indersiden af foden.

Til toppen af siden