Fjernelse af æggestokke og æggeledere

  • Hvis du har ventetid i det offentlige

    Hvor længe vil du vente?

    Hvis du skal vente mere end 4 uger på udredning og behandling i det offentlige, kan du blive henvist til Aleris-Hamlet. Læs dine rettigheder her.

  • Velkommen til Aleris-Hamlet

    Den bedste anbefaling

    Tilfredse patienter er din garanti for et behandlingsforløb med høj kvalitet og tryghed.

På Aleris-Hamlet fjernes æggestokke og eller æggeledere ved en skånsom kikkertoperation, så du hurtigt kommer dig igen.

Kontakt mig for tidsbestilling

Eller ring til os på 7020 2624

Fjernelse af æggestokke

I æggestokkene produceres kønshormonerne, og det er her æggene dannes. I den fødedygtige alder dannes der hele tiden ægblærer, som forsvinder igen. De er oftest 2 - 3 cm i diameter, men kan blive op til 5 cm store. Nogle gange kan der opstå cyster eller andre forandringer i æggestokkene, som bliver større og større og giver smerter.

Cyster skal for det meste fjernes. Oftest kan man ved kikkertkirurgi fjerne selve cysten og efterlade en intakt æggestok, men nogle gange er man nødt til at fjerne hele æggestokken, og i visse tilfælde begge æggestokke, hvis der er tale om kræft.

Fjernelse af æggeledere

Æggeledernes funktion er at lede det befrugtede æg ind i livmoderhulen. Ved nogle sygdomme som infektion med fx chlamydia, kan æggelederen blive beskadiget. Nogle gange bliver de helt aflukkede, og der dannes væske i dem. I disse tilfælde kan der opstå smerter og tilbagevendende infektioner. Det kan også gøre det vanskeligt at blive gravid på normal vis og forringe muligheden for at opnå graviditet ved reagensglasmetoden.

I disse tilfælde er der grund til at fjerne en eller begge æggeledere ved en kikkertoperation. For at undersøge om æggelederne fungerer normalt, kan man lave ultralydsundersøgelse og i tvivlstilfælde en diagnostisk kikkertoperation, hvor man ser, om der er passage gennem æggelederne.

Til toppen af siden