Kikkertoperation af underlivet - Laparoskopi

 • Hvis du har ventetid i det offentlige

  Hvor længe vil du vente?

  Hvis du skal vente mere end 4 uger på udredning og behandling i det offentlige, kan du blive henvist til Aleris-Hamlet. Læs dine rettigheder her.

 • Velkommen til Aleris-Hamlet

  Den bedste anbefaling

  Tilfredse patienter er din garanti for et behandlingsforløb med høj kvalitet og tryghed.

Kikkertoperation af underlivet (laparoskopi) bruges til undersøgelse og operation af bughulens organer.

Kontakt mig for tidsbestilling

Eller ring til os på 7020 2624

Den giver gynækologen et godt overblik over livmoder, æggeledere og æggestokke og er derfor særlig velegnet til undersøgelse af underlivssmerter samt til behandling af flere gynækologiske lidelser.

Kikkertoperation i underlivetGennem et lille hul ved navlen, stikker gynækologen en kikkert på tykkelse med en lillefinger ind i bughulen. Med yderligere 1 - 2 små huller i bugvæggen kan gynækologen indføre et eller flere instrumenter, afhængig af hvilken undersøgelse eller operation, der skal foretages.

Eksperter i kikkertoperationer

Aleris-Hamlets gynækologer er blandt de førende eksperter i kikkertkirurgi. Det betyder, at du har færre gener / smerter og kommer dig hurtigere. Målet er derfor altid at tilbyde dig den mest skånsomme operation med så få ar som muligt. 

Hvornår anvendes laparoskopi?

Teknikken LESS (Laparo Endoscopic Single-site Surgery) foregår med en såkaldt "port" med en diameter på 1,5 til 2 cm, som efter et lille snit på 5mm indsættes gennem navlen. Her igennem kan man indføre 3 - 4 specialudviklede, krumme instrumenter af forskellig længde. Fleksibiliteten i disse instrumenter betyder, at mange indgreb kan udføres udelukkende gennem denne ene port i navlen, og der efterlades minimale ar efter operationen og der er ingen risiko for brokdannelse. 

Kikkertoperation på Aleris-Hamlet

Hvor man på landsplan fortsat udfører mange af de gynækologiske operationer ved åben kirurgi, foretager Aleris-Hamlets gynækologer næsten alle med kikkertkirurgi. De seneste opgørelser fra landsregistret viser, at på landsplan udføres 60 % af livmoderfjernelse i dag ved kikkertkirurgi. Det er ensbetydende med en høj komplikationsrate på 19 %, hvilket står i skærende kontrast til Aleris-Hamlets kun 5 %.

Fordelene ved en kikkert kirurgi er:

 • Kortere indlæggelse
 • Mindre ar
 • Færre smerter
 • Mindre kvalme og ubehag
 • Hurtigere frisk igen
 • Mindre risiko for komplikationer

Læs om andre kikkertundersøgelser

Kikkertundersøgelse af blæren - kvinder »
Kikkertundersøgelse af livmoderhalsen »
Kikkertundersøgelse af livmoderhulen »
Til toppen af siden