Kondylomer - kønsvorter

  • Hvis du har ventetid i det offentlige

    Hvor længe vil du vente?

    Hvis du skal vente mere end 4 uger på udredning og behandling i det offentlige, kan du blive henvist til Aleris-Hamlet. Læs dine rettigheder her.

  • Velkommen til Aleris-Hamlet

    Den bedste anbefaling

    Tilfredse patienter er din garanti for et behandlingsforløb med høj kvalitet og tryghed.

Kondylomer – også i daglig tale kaldet kønsvorter – smitter primært ved seksuel kontakt. Ubehandlet kan de på sigt udvikle sig til kræft. Aleris-Hamlet tilbyder laserbehandling af kondylomer.

Kontakt mig for tidsbestilling

Eller ring til os på 7020 2624

Kønsvorter er er små vortelignende knopper, der sidder enkeltvis eller i grupper. De kan være flade, stilkede eller blomkålslignende. Kønsvorter skyldes et virus og smitter primært ved seksuel kontakt. Kønsvorter rammer især unge i starten af 20´erne.

Hos kvinder sidder de oftest på skamlæberne og ved skedeindgangen, men de kan også sidde i selve skeden eller på livmoderhalsen. Under tiden ses de også ved og indenfor endetarmsåbningen. Hos mænd sidder de oftest på penis – især ved forhuden og ved urinrørsåbningen.

Symptomer på kønsvorter / kondylomer

Kønsvorter gør som regel ikke ondt, men de kan give svie og kløe. Der kan gå flere måneder fra, at du er blevet smittet til, kønsvorterne kan ses. Nogle kønsvorter er så flade, at de er usynlige med det blotte øje, men de kan give symptomer alligevel.

Behandling af kønsvorter / kondylomer

Det er vigtigt, at kønsvorterne fjernes, dels fordi de smitter, dels fordi ubehandlede kønsvorter gennem lang tid kan udvikle sig til kræft.

Kønsvorter kan fjernes på flere forskellige måder. De kan ætses væk ved pensling. Alternativt kan de fryses væk eller fjernes ved en mindre operation, fx med laser. På Aleris-Hamlet fjernes kondylomerne oftest ved brug af laser under fuld bedøvelse.

Din seksualpartner bør også undersøges for kønsvorter, da de som nævnt smitter ved direkte kontakt. Du bør undgå seksuel kontakt med personer, som har kønsvorter, indtil de er blevet behandlet.

Til toppen af siden