Menstruationssmerter

 • Hvis du har ventetid i det offentlige

  Hvor længe vil du vente?

  Hvis du skal vente mere end 4 uger på udredning og behandling i det offentlige, kan du blive henvist til Aleris-Hamlet. Læs dine rettigheder her.

 • Velkommen til Aleris-Hamlet

  Den bedste anbefaling

  Tilfredse patienter er din garanti for et behandlingsforløb med høj kvalitet og tryghed.

Det er altid en god idé at blive undersøgt, hvis du har stærke menstruationssmerter. Gynækologen kan udelukke sygdomme og vejlede dig om en eventuel behandling.

Kontakt mig for tidsbestilling

Eller ring til os på 7020 2624

Det er meget almindeligt, at kvinder får smerter og føler sig lidt utilpasse i forbindelse med deres menstruation. De fleste føler sig ikke utrygge ved dette, men for nogle kvinder derimod er menstruationen næsten invaliderende.

Menstruationssmerter kan variere fra let ømhed til stærke, jagende smerter i underlivet, træk over lænden som følge af spænding, træthed og smerter i lænderegionen. De fleste føler sig ikke utrygge ved dette, og klarer det evt. med et par smertestillende håndkøbstabletter.

For nogle kvinder derimod er menstruationen næsten invaliderende, idet de har så mange smerter, at de er nødt til at blive hjemme fra skole eller arbejde. De stærke menstruationssmerter skyldes kun i sjældne tilfælde en egentlig sygdom såsom endometriose eller kraftige blødninger.

Man har i mange år troet, at det udelukkende skyldtes krampagtige sammentrækninger i livmoderens muskulatur, men det har vist sig, at det oftere skyldes, at nogle af bækkenets indvendige muskler spænder så kraftigt op, før og under menstruationen, at de giver smerter og kraftigt træk henover lænden.

Behandling af menstruationssmerter

Lette menstruationssmerter kan lindres med smertestillende håndkøbsmedicin. Er der tale om stærkere smerter er en medicinsk behandling muligt i form af:

 • Gigtmidler, som er stærkere smertestillende
 • Hormonbehandling fx p-piller, som foruden at forebygge graviditet også kan gøre blødningerne svagere, kortere og mindre smertefulde

De nye erfaringer omkring muskelspænding har dog åbnet for helt nye behandlingsmuligheder i form af afspænding, hvor det er muligt at mindske eller helt fjerne de smertefulde muskelspændinger og dermed at afhjælpe og forebygge denne type menstruationssmerter.

Til toppen af siden