Nedsunken underliv

 • Hvis du har ventetid i det offentlige

  Hvor længe vil du vente?

  Hvis du skal vente mere end 4 uger på udredning og behandling i det offentlige, kan du blive henvist til Aleris-Hamlet. Læs dine rettigheder her.

 • Velkommen til Aleris-Hamlet

  Den bedste anbefaling

  Tilfredse patienter er din garanti for et behandlingsforløb med høj kvalitet og tryghed.

Med en behandling af nedsunken underliv kan du få en meget bedre livskvalitet uden problemer med inkontinens og smerter.

Kontakt mig for tidsbestilling

Eller ring til os på 7020 2624

Bækkenbundens anatomiBækkenbunden består af en stor plade af muskelvæv, som sikrer, at de indre organer i underlivet bliver holdt på plads. Fortil ligger blæren, i midten ligger livmoderen og bagtil ligger tyndtarme og endetarmen. Afhængig af hvor bækkenbunden er svag, kan der komme nedsynkning af livmoderen, blæren, eller tarmen. I værste tilfælde kan alle organerne synke ned samtidig.

Muskelvævet er af samme art som muskler i arme og ben og skal derfor trænes for at kunne holde sin styrke. Nedsynkning rammer oftest ældre kvinder, idet bækkenbunden svækkes med alderen.

Årsager til nedsunken underliv

Der er mange faktorer, der påvirker bækkenbunden i positiv og negativ retning:

 • Fødsler: Ved en naturlig fødsel udvides muskulaturen i bækkenbunden meget, og den kan herved beskadiges. Mange fødsler, fødsel af store børn, hurtige eller langsomme fødsler er medvirkende til at skade bækkenbunden. Det er derfor uhyre vigtigt at genoptræne bækkenbunden efter fødsler.
 • Manglende træning: Det er vigtigt, at du husker din daglige bækkenbundstræning, da musklerne ellers kan blive slappe og medføre nedsynkning af underlivet.
 • Genetisk betinget: Der er ingen tvivl om, at nogle kvinder af arveligt, betingede årsager har en svagere bækkenbund end andre.

Symptomer og behandling af nedsunken underliv

Symptomerne og behandlingsmulighederne afhænger af hvilket organ, der er sunket ned. Læs mere om:

Til toppen af siden