Nedsunken blære - urinvejsbrok

 • Hvis du har ventetid i det offentlige

  Hvor længe vil du vente?

  Hvis du skal vente mere end 4 uger på udredning og behandling i det offentlige, kan du blive henvist til Aleris-Hamlet. Læs dine rettigheder her.

 • Velkommen til Aleris-Hamlet

  Den bedste anbefaling

  Tilfredse patienter er din garanti for et behandlingsforløb med høj kvalitet og tryghed.

Nedsunken blære - urinvejsbrok - kan ofte korrigeres med en mindre plastikoperation på skedens forvæg. Der er derfor ingen grund til at affinde sig med generne og en forringet livskvalitet.

Nedsunken forvægSkedevæggen fungerer under normale omstændigheder som støtte for blæren / blærehalsen, idet den er med til at danne den vinkel på urinrøret, som sikrer, at du kan holde på vandet. Sker der skader på skedevæggen som følge af en overstrækning af vævet under en fødsel, kan det på sigt medføre, at skedens forvæg og dermed blærehalsen synker ned. Dette kaldes også for urinvejsbrok.

Symptomer på nedsunken blære

En nedsunken blære kan give gener i form af:

 • En fornemmelse af noget, der fylder ud (fremmedlegeme)
 • Vanskeligheder med at tømme blæren, hvilket kan give tilbagevendende urinvejsinfektioner
 • Hyppig vandladning
 • Påvirkning af det seksuelle samliv pga. den ændrede anatomi
 • Stress-inkontinens, som betyder, at du ikke er i stand til at holde på vandet ved fysisk anstrengelse såsom løb, gymnastik, hoste, grin eller hop
 • Mislyde fra skeden ved samleje, fordi vagina ikke slutter til

Behandling af nedsunken blære

I mange tilfælde kan et plastikkirurgisk indgreb kombineret med knibeøvelser afhjælpe problemerne. Lider du af inkontinens, kan det komme på tale efterfølgende at supplere med en såkaldt TVT-operation, hvis et plastikkirurgisk indgreb ikke giver tilstrækkelig bedring. Ved TVT-operationen føres et smalt bånd rundt om urinrøret via en lille åbning i skeden. Båndet ligger som en slynge under urinrøret og fæstnes frem til bugvæggen. Herved forhindres urinrørets tendens til at synke ned ved anstrengelse.

Til toppen af siden